caramel cake
caramel cake

Heerlijke Caramel Cake

  , ,

augustus 25, 2017

Fotografie en recept: FunCakes

 

  • Prep: 1 hr 30 mins
  • Cook: 1 hr 15 mins

Ingrediënten

500 g FunCakes mix voor Stroopwafel Cake

250 g (room)boter

4 eieren

3 el water

500 ml slagroom

100 g FunCakes mix voor Bavaroise-Hazelnoot

120 ml lauw water

1 zakje mini stroopwafels

cacaopoeder

Aanwijzingen

1Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160°C (heteluchtoven 140°C).

2Meng 500 gram mix, 250 gram (room)boter, 4 eieren (220 gram) en 3 eetlepels water. Mix het geheel in 4 minuten op lage snelheid tot een glad beslag. Vet een ronde cakevorm van 20 cm in en strooi er wat bloem in. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de voorverwarmde oven in circa 70 minuten gaar. Laat de cake goed afkoelen op een rooster.

3Klop de slagroom lobbig. Meng de bavarois mix met het water en spatel dit mengsel direct voorzichtig door de slagroom. Doe het mengsel vervolgens in een spuitzak met het spuitmondje er al in en leg dit een uur in de koelkast.

4Verdeel de cake in drie lagen met een taartzaag of mes en spuit de hazelnoot bavarois op de twee tussenlagen en de bovenkant van de cake. Doe een klein beetje cacaopoeder in een zeef en bestrooi de bovenkant van de cake, decoreer het geheel af met kleine mini stroopwafels.

Voor deze taart heb je een ronde bakvorm van 20cm nodig + een spuitzak met spuitmondje (bijvoorbeeld 1m van Wilton)

00:00

1 Review

freddy rutten

juni 21, 2022

ik vond zo heerlijk dessert om bij groot bezoek of bij koffieklets te geven

All fields are required to submit a review.