Cheesecake uit Airfryer
Cheesecake uit Airfryer

Gezonde cheesecake uit de Airfryer

  ,

juni 11, 2019

Tanja won de Philips Airfryer met bakaccessoire uit MjamTaart 54 en ging meteen aan de slag! Haar recept voor een gezonde cheesecake deelde ze met MjamTaart.

Ingrediënten

Voor de bodem

100 g havermout

35 g roomboter (gesmolten)

1 el honing

Voor de cheesecakelaag

200 g magere kwark (bijv. appel-kaneel)

200 g roomkaas light

2 eieren

40 g Stevia (of andere zoetstof )

Aanwijzingen

1Maal voor de bodem de havermout fijn en meng met de roomboter en honing.

2Bekleed de bodem van de een springvorm (Ø 16 cm) met bakpapier en vet de randen in.Stort het havermout mengsel in de vorm en druk stevig aan.

3Bak de bodem 6-7 minuten op 200 °C in de Airfryer (zonder voorverwarmen). Laat even afkoelen.

4Meng de kwark met de roomkaas (het vocht iets afgieten), de eieren en de zoetstof tot een egaal mengsel.

5Giet dit bovenop de bodem en bak nog 25 tot 30 minuten op 140 °C in de Airfryer. Het mag nog iets wiebelen, maar niet te veel.

6Laat de cheesecake in de Airfryer nog minimaal een half uur afkoelen, zodat hij niet instort. Laat minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.

7Serveer met iets wat jij lekker vindt. Kies je voor appel-kaneel kwark? Denk dan bijvoorbeeld aan gebakken appelpartjes met kaneel. Serveer eventueel nog met een dotje kwark erbij.

00:00

2 Reviews

Kathy

februari 20, 2021

Ik beb m geprobeerd maar heb de havermout wel vervangen door speculoos. Superlekker! Supersimpel, echt goed gelukt

A Jager

januari 12, 2020

Ik ga ‘m straks uitproberen, mooi makkelijk recept.

All fields are required to submit a review.