ganache
ganache

Ganache

  , ,

april 13, 2015

Bij het maken van ganache is het belangrijk dat je precies weet hoeveel cacaomassa en cacaoboter de chocolade bevat. Bij pure chocolade ga je doorgaans uit van minimaal 70%. Bij witte chocolade (en ook sommige melkvarianten) moet je wel oppassen, want bij goedkopere varianten willen ze de cacaoboter nog wel eens vervangen door iets anders, waardoor je ganache volledig mislukt. Zorg dus dat je goede witte chocolade gebruikt.

Ingrediënten

witte, melk of pure chocolade

slagroom

Aanwijzingen

1Breng de slagroom aan de kook en hak ondertussen de chocolade in stukjes.

2Zodra de slagroom kookt, direct de pan van het vuur halen en in vijf delen met de al iets gesmolten chocolade brokken vermengen. Pure en melkchocolade kun je het beste een beetje smelten van tevoren. De witte chocolade kun je het beste helemaal smelten voordat de slagroom erbij gaat.

3Laat je de ganache eerst wat afkoelen tot een pasta dan kun je hem gebruiken om een taart mee af te smeren. De warme (niet heet!) ganache kun je gebruiken om een taart mee te overgieten.

4Ganache om te vullen: Om je taart te vullen is het lekkerder om een andere verhouding te gebruiken, namelijk 100 g pure chocolade op 200 ml slagroom, 150 g melkchocolade op 200 ml slagroom of 200 g witte chocolade op 200 ml slagroom. Deze ganache is niet geschikt om op te kloppen.

In de verhouding slagroom:chocolade kun je bij pure chocolade uitgaan van 1:1, dus 200 ml slagroom en 200 g pure chocolade. Bij melkchocolade 1:1,5 en bij witte chocolade 1:2.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.