fruittaartjes
fruittaartjes

Fruittaartjes

  , ,

augustus 7, 2015

Deze vrolijk gekleurde taartjes fleuren elk kinderfeestje en elke feesttafel op. Aan de slag met fruittaartjes!

Het recept komt uit 'Gezond trakteren' van Amber Alberda.

  • Prep: 2 hrs 30 mins
  • Cook: 20 mins

Ingrediënten

Bodem

130 g amandelen of pecannoten

50 g ongezwavelde rozijnen

45 g geraspte kaas

5 medjooldadels, ontpit

15 g zeer fijngemalen blonde lijnzaadjes (gebruik een elektrisch notenmalertje)

1/2 el kokosolie

Vulling

1 liter volle yoghurt

60 ml rauwe honing

1 tl vanille-extract

1 el biologische citroenschil

vers fruit naar keuze

Aanwijzingen

1Doe, voor de bodem, de amandelen in een keukenmachine en maal door tot het kleine stukjes zijn. Doe daarna de rest van de ingrediënten in de machine en maal een paar minuten door tot het een plakke­rig, fijn geheel is dat makkelijk aan elkaar blijft plakken. Verdeel de mix over de vormpjes en druk gelijkmatig over de bodem en zijkanten. Zet even in de vriezer om ze makke­lijker uit de vormpjes te krijgen.

2Leg, voor de vulling, een schone doek in een zeef en hang de zeef in een hoge kom. Giet de yoghurt erin en laat minimaal 2 uur uitlekken. Gooi hierna het vocht weg.

3Roer honing, vanille-extract en citroen­schil door de yoghurt en verdeel deze mix over de taartbodempjes. Maak ze daarna af door ze met vers fruit te decoreren.

Benodigdheden
kleine quichevormpjes met losse bodem
kaasdoek, theedoek of hydrofiele doek

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.