Deze vrolijk gekleurde taartjes fleuren elk kinderfeestje en elke feesttafel op. Aan de slag met fruittaartjes!
Het recept komt uit 'Gezond trakteren' van Amber Alberda.
Prep: 2 hrs 30 mins
Cook: 20 mins
Ingrediënten
Bodem
130 gamandelen of pecannoten
50 gongezwavelde rozijnen
45 ggeraspte kaas
5 medjooldadels, ontpit
15 gzeer fijngemalen blonde lijnzaadjes (gebruik een elektrisch notenmalertje)
1/2 elkokosolie
Vulling
1 litervolle yoghurt
60 mlrauwe honing
1 tlvanille-extract
1 elbiologische citroenschil
vers fruit naar keuze
Aanwijzingen
1Doe, voor de bodem, de amandelen in een keukenmachine en maal door tot het kleine stukjes zijn. Doe daarna de rest van de ingrediënten in de machine en maal een paar minuten door tot het een plakkerig, fijn geheel is dat makkelijk aan elkaar blijft plakken. Verdeel de mix over de vormpjes en druk gelijkmatig over de bodem en zijkanten. Zet even in de vriezer om ze makkelijker uit de vormpjes te krijgen.
2Leg, voor de vulling, een schone doek in een zeef en hang de zeef in een hoge kom. Giet de yoghurt erin en laat minimaal 2 uur uitlekken. Gooi hierna het vocht weg.
3Roer honing, vanille-extract en citroenschil door de yoghurt en verdeel deze mix over de taartbodempjes. Maak ze daarna af door ze met vers fruit te decoreren.
Benodigdheden
kleine quichevormpjes met losse bodem
kaasdoek, theedoek of hydrofiele doek