fruitcake
fruitcake

Fruitcake

  ,

oktober 6, 2016

Een rijkgevulde cake, in Engeland vaak gegeten met kerst, maar daarom niet minder lekker voor een andere gelegenheid. De lijst met ingrediënten lijkt lang, maar dat is dan ook het enige wat misschien wat moeite kost bij deze cake.

Fotografie en recept: Francisca Holmwood, Franky's Flowers

  • Prep: 1 hr
  • Cook: 1 hr 45 mins

Ingrediënten

170 g bloem

1/4 tl zout

1 tl speculaaskruiden

1/2 tl nootmuskaat

1/2 tl kaneel

1/4 tl kruidnagel

55 g gemalen amandelen

230 g krenten

230 g sultana's

230 g rozijnen

100 g bigarreaux (in stukjes gesneden)

55 g garneeramandelen (in stukjes gesneden)

100 g citroenrasp

170 g ongezouten boter

145 g lichte basterdsuiker

4 grote eieren

citroensap

60 ml cognac (30 ml voor in de cakemix en 30 ml voor het besprenkelen van de cake)

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor op 150 graden celsius. Vet het bakblik in en bekleed deze met een dubbele laag bakpapier. Bind een laag postpapier om het bakblik heen en plaats het bakblik op de, met postpapier bedekte, bakplaat.

2Zeef alle droge ingrediënten in een grote schaal. Meng het fruit, bigarreaux en amandelen door de droge ingrediënten.

3Mix suiker, boter en citroenrasp tot crème, voeg mixend de vier eieren toe en vermeng dit met het fruitmengsel. Meng er citroensap en 30 ml cognac door. Doe het mengsel in het bakblik en maak in het midden een deuk met de achterkant van een lepel.

4Bak de cake anderhalf uur, net iets onder het midden van de oven. Verminder daarna de temperatuur naar 100 graden celsius en bak de cake in anderhalf à twee uur af. De cake is gaar, wanneer de zijkanten van het bakblik loslaten.

Tip: week het fruit een avond van tevoren in cognac. Dit bevordert de smaak!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.