ferrero rocher cupcake
ferrero rocher cupcake

Ferrero Rocher cupcake

  , ,

mei 29, 2017

Ferrero Rocher cupcake recept van South & Pepper

Ferrero Rocher cupcake. Ja, dat is net zo lekker als dat het klinkt. Met dat overheerlijke bonbonnetje uit dat gouden papiertje!

  • Prep: 50 mins
  • Cook: 35 mins

Ingrediënten

Cupcakes

140 g gezeefde patentbloem

50 g ongezoete cacaopoeder

7 g bakpoeder

220 g kristalsuiker

snufje zout

1 ei op kamertemperatuur

60 ml halfvolle melk

60 ml zonnebloemolie

2 tl vanille-extract

2 el Nutella

10 Ferrero Rochers

Topping

200 g roomboter op kamertemperatuur

200 g Nutella

75 g poedersuiker

80 g hazelnoten, gehakt en geroosterd

10 Ferrero Rochers

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de bloem, de onegzoete cacaopoeder, het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom. Meng in een andere kom het ei, de melk, de olie en het vanille-extract.

2Voeg alles samen en voeg er ook de Nutella aan toe. Meng alles goed met een garde.

3Neem een bakvorm voor cupcakes en leg in iedere holte een cupcakepapiertje. Giet ze tot de helft met het beslag en leg overal in het midden een Ferrero Rocher.

4Giet nu het resterende beslag erover en zorg dat de Ferrero Rochers helemaal bedekt zijn. Zet de cupcakevorm 25 minuten in het midden van de oven op 180 °C. Controleer na 25 minuten met een satéprikker of de cupcakes klaar zijn. Als er geen vochtig beslag aan de prikker hangt, zijn ze klaar. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen.

5Maak nu de chocoladecrème: meng met een mixer de roomboter, de Nutella en de poedersuiker. Smeer een dun laagje op de bovenkant van iedere cupcake.

6Hak de hazelnoten fijn en rooster ze even in een pannetje. Doop nu de bovenkant van de cupcake in de hazelnoten.

7Doe bovenop nog een toefje chocoladecrème en leg er een Ferrero Rocher op. De cupcakes zijn nu klaar om te serveren!

00:00

Voedingswaarden

Opdien grootte10 cupcakes

1 Review

Natas

juli 20, 2017

Slim dit zeg (en lekker!)

All fields are required to submit a review.