Donuts – basisrecept

  ,

maart 11, 2020

Voor 10 donuts

 

Ingrediënten

275 g bloem

4 g gist

120 ml melk

1 ei

30 g suiker

40 g roomboter

snufje zout

uitstekers rond, klein en groot

zonnebloemolie, om in te frituren

keukenpapier

Aanwijzingen

1Zeef de bloem en meng de gist er doorheen. Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Voeg de melk bij het bloemmengsel en voeg ook de overige ingrediënten toe. Kneed het deeg goed door. Dek de kom af met plasticfolie of een theedoek en laat op kamertemperatuur 1,5 tot 2 uur rijzen of tot het in omvang is verdubbeld.

2Bestuif het werkblad ruim met bloem, stort het deeg hierop en kneed het kort door om de lucht eruit te krijgen. Laat 10 minuten rusten.

3Rol het deeg uit tot 1 tot 1,5 cm dikte. Steek met de grote uitsteker de donuts uit en steek met de kleine uitsteker een gat uit het midden. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de donuts weer minimaal 30 minuten rijzen tot ze zijn verdubbeld in volume.

4Verhit de zonnebloemolie in de frituurpan of in een diepe pan tot 180 °C. Bak de donuts goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

Beeld: Pexels.com

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.