0
    cranberrytaart
    cranberrytaart

    Cranberrytaart met amandel

      ,

    mei 9, 2016

    Een heerlijk recept uit Smult magazine, lekker met cranberry.

    • Prep: 1 hr
    • Cook: 35 mins

    Ingrediënten

    210 g bloem

    200 g kristalsuiker

    2 tl kardemompoeder

    100 g boter (in blokjes)

    1 ei (lostgeklopt)

    1 zak verse cranberry's

    sap en rasp van 1 onbespoten sinaasappel

    100 g amandelmeel

    3 el custardpoeder

    3 el karnemelk

    Aanwijzingen

    1Verwarm de oven voor op 200 °C.

    2Meng in een kom de bloem met 100 g suiker, kardemom en een snuf zout. Wrijf de boter met de vingertoppen door het bloem tot een kruimelig mengsel. Voeg 1 ei en 1-2 eetlepels water toe en kneed alles snel tot een deegbal.

    3Rol 3/4 van het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap van Ø 28 cm en bekleed de taartvorm met het deeg. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast.

    4Meng in een pan de cranberry’s met het sinaasappelsap en -rasp en 100 g suiker. Breng alles al roerend aan de kook en kook de cranberry’s in 8-10 minuten tot een compôte waarin nog hele bessen te zien zijn. Laat iets afkoelen.

    5Rol de rest van het deeg uit tot een dunne lap en snij in lange repen van 1,5 cm breed. Meng het amandelmeel en de custardpoeder en verdeel dit over de taartbodem. Schep de cranberrycompôte in de taartbodem. Dek af met deegrepen in een ruitpatroon en bestrijk de deegrepen met melk.

    6Bak de taart in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Serveer de taart op een platte schaal.

    Gebruik een ingevette, lage taartvorm (Ø 22 cm)

    00:00

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.