Een lekkere, frisse cupcake met een lemon curd twist. Recept van Anke Nederkoorn, madebyanke.nl
Prep: 30 mins
Cook: 20 mins
Ingrediënten
150 gzachte boter
210 gkristalsuiker
4 eieren
4 elmelk
160 gmeel
1 tlbakpoeder
60 glemoncurd
Aanwijzingen
1Was de citroen met heet water. Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.
2Verwarm de oven voor op 180° C.
3Splits de 2 eieren. Zet het eiwit apart.
4Mix boter, suiker, 2 hele eieren en de 2 eidooiers tot een glad deeg. Meng citroenrasp, citroensap en zout erdoorheen. Zeef het meel en bakpoeder en vermeng dit met het deeg. Verdeel het deeg over de papiertjes.
5Bak de cupcakes in circa 15 minuten gaar. Laat de cupcakes afkoelen op een taartrooster.
6Klop de 2 eiwitten en de suiker stijf. Doe dit mengsel in een spuitzak. Spuit mooie cirkels op de afgekoelde cupcakes. Zet de cupcakes in de nog warme oven tot het eiwit een beetje gebruind is. Garneer de cupcakes met de lemon curd.
00:00
Voedingswaarden
Serving Size12 stuks
1 Review
Soof
juli 20, 2017
Wat een heerlijk recept is dit! We hebben genoten…
Soof
juli 20, 2017
Wat een heerlijk recept is dit! We hebben genoten…