0

    Chocolate chip cookies

      , ,

    december 6, 2017

    Voor chocolade liefhebbers: heerlijke chocoladekoekjes

    Recept uit: 'Het Laura's Bakery bakboek', Laura Kieft, ISBN 9789462501638, €24,99, Forte Culinair.

    Ingrediënten

    Voor 16 stuks

    100 g boter

    150 g lichtbruine basterdsuiker

    1 ei

    1 tl vanille-extract

    200 g bloem

    snufje zout

    1 tl baking soda

    100 g chocolate chips

    Aanwijzingen

    1Klop de boter en suiker romig in een kom. Voeg ei en vanille-extract toe en mix tot ze volledig zijn opgenomen.

    2Bloem, zout en baking soda kun je tegelijk toevoegen, kneed tot een stevig koekdeeg.

    3Als laatste voeg je de chocolate chips toe, kneed deze gelijkmatig door het koekdeeg. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.

    4. Verdeel het deeg dan in balletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, hou minimaal 5 centimeter afstand tussen de balletjes deeg. Druk ze eventueel met je hand een heel klein beetje plat.

    5Bak de koekjes in 10 tot 12 minuten op 170 °C. Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de plaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om volledig af te koelen.

    Tip! Hou jij meer van brosse koekjes? Bak ze dan ongeveer 15 minuten.

    Cover Het Laura's Bakery Bakboek

    00:00

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.