Voor chocolade liefhebbers: heerlijke chocoladekoekjes
Recept uit: 'Het Laura's Bakery bakboek', Laura Kieft, ISBN 9789462501638, €24,99, Forte Culinair.
Ingrediënten
Voor 16 stuks
100 gboter
150 glichtbruine basterdsuiker
1 ei
1 tlvanille-extract
200 gbloem
snufjezout
1 tlbaking soda
100 gchocolate chips
Aanwijzingen
1Klop de boter en suiker romig in een kom. Voeg ei en vanille-extract toe en mix tot ze volledig zijn opgenomen.
2Bloem, zout en baking soda kun je tegelijk toevoegen, kneed tot een stevig koekdeeg.
3Als laatste voeg je de chocolate chips toe, kneed deze gelijkmatig door het koekdeeg. Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast.
4. Verdeel het deeg dan in balletjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, hou minimaal 5 centimeter afstand tussen de balletjes deeg. Druk ze eventueel met je hand een heel klein beetje plat.
5Bak de koekjes in 10 tot 12 minuten op 170 °C. Laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de plaat voordat je ze naar een rooster verplaatst om volledig af te koelen.
Tip! Hou jij meer van brosse koekjes? Bak ze dan ongeveer 15 minuten.