150 gchocolade (puur, melk of wit, in stukjes gehakt)
125 gboter
Aanwijzingen
1Breng de melk met maizena, de vanillesuiker en suiker aan de kook. Voeg tijdens het verwarmen de chocolade beetje bij beetje toe; door de warmte van de melk smelt deze vrijwel meteen. Laat het mengsel al roerend inkoken tot een dikke pap.
2Laat het iets afkoelen en klop ondertussen de boter schuimig. Voeg dit toe aan het warme mengsel, waardoor het meteen smelt. Je kan de vulling nog warm op de taart gieten, en de volgende cake/biscuitlaag er meteen op plaatsen.
3Het is ook erg lekker met stukjes chocolade, voeg dan stukjes chocolade of een dun laagje chocolade toe. Voor een minder vette of snellere versie kan deze vulling ook zonder boter gemaakt worden, meestal kies ik deze optie in combinatie met chocolade cake.
00:00
1 Review
Betty
maart 4, 2021
Als je boter gebruikt 2 extra lepels maizena gebruiken anders word hij te dun als je hem als vulling gebruikt
Betty
maart 4, 2021
Als je boter gebruikt 2 extra lepels maizena gebruiken anders word hij te dun als je hem als vulling gebruikt