chocoladevulling
chocoladevulling

Chocoladevulling

  , ,

juni 22, 2016

Heerlijke, zelfgemaakte chocoladevulling

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 25 mins

Ingrediënten

200 ml melk

75 g suiker

3 el maïzena

1 zakje vanille-suiker

150 g chocolade (puur, melk of wit, in stukjes gehakt)

125 g boter

Aanwijzingen

1Breng de melk met maizena, de vanillesuiker en suiker aan de kook. Voeg tijdens het verwarmen de chocolade beetje bij beetje toe; door de warmte van de melk smelt deze vrijwel meteen. Laat het mengsel al roerend inkoken tot een dikke pap.

2Laat het iets afkoelen en klop ondertussen de boter schuimig. Voeg dit toe aan het warme mengsel, waardoor het meteen smelt. Je kan de vulling nog warm op de taart gieten, en de volgende cake/biscuitlaag er meteen op plaatsen.

3Het is ook erg lekker met stukjes chocolade, voeg dan stukjes chocolade of een dun laagje chocolade toe. Voor een minder vette of snellere versie kan deze vulling ook zonder boter gemaakt worden, meestal kies ik deze optie in combinatie met chocolade cake.

00:00

1 Review

Betty

maart 4, 2021

Als je boter gebruikt 2 extra lepels maizena gebruiken anders word hij te dun als je hem als vulling gebruikt

All fields are required to submit a review.