Chocoladeletters uit ‘Strooigoed’

  ,

oktober 16, 2017

Maak je eigen chocoladeletters en verras je familie en vrienden met Sinterklaas!

Het recept komt uit: Strooigoed, Anne-Marij de Koning, ISBN 9789461431790, €9,95, Good Cook. Fotografie: Milou van der Will.

  • Cook: 2 hrs

Ingrediënten

Nodig voor de chocoladeletter (voor 2 letters)

500 g chocolade (wit, puur of melk)

40 g noten (bijv. pistachenoten, walnoten en amandelen)

40 g gedroogd fruit (bijv. vijgen, cranberries en rozijnen)

chocoladeletter mal

Nodig voor de spuitchocolade

100 g chocolade (melk, wit of puur)

50 g boter, op kamertemperatuur

gehakte pistachenoten en rozenblaadjes, ter garnering

Aanwijzingen

1Smelt de chocolade voor de letter au bain-marie. Vul de mallen met een laagje nootjes en gedroogd fruit. Breng de chocolade op temperatuur en vul de mal met de chocolade. Leg de mal minimaal 1 tot 2 uur in de koelkast.

2Zodra de chocolade volledig is opgestijfd kan je de letter voorzichtig uit de mal halen door de mal tegen het aanrechtblad te tikken. De letter moet vanzelf loskomen.

3 Smelt voor de spuitchocolade de chocolade au bain-marie. Klop de boter luchtig in een keukenmachine of met de handmixer. Breng de chocolade op temperatuur. Voeg de chocolade bij de boter en blijf kloppen totdat het chocolademengsel stevig genoeg is om te spuiten. Dit kan een paar minuten duren.

4Doe een spuitmondje in de spuitzak en vul met de spuitchocolade. Spuit de chocolade op de letter door steeds kleine rondjes te vormen met je spuitzak. Garneer de chocolade met gehakte pistachenoten en rozenblaadjes en laat het helemaal uitharden in de koelkast.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.