Maak je eigen chocoladeletters en verras je familie en vrienden met Sinterklaas!
Het recept komt uit: Strooigoed, Anne-Marij de Koning, ISBN 9789461431790, €9,95, Good Cook. Fotografie: Milou van der Will.
Cook: 2 hrs
Ingrediënten
Nodig voor de chocoladeletter (voor 2 letters)
500 gchocolade (wit, puur of melk)
40 gnoten (bijv. pistachenoten, walnoten en amandelen)
40 ggedroogd fruit (bijv. vijgen, cranberries en rozijnen)
chocoladeletter mal
Nodig voor de spuitchocolade
100 gchocolade (melk, wit of puur)
50 gboter, op kamertemperatuur
gehakte pistachenoten en rozenblaadjes, ter garnering
Aanwijzingen
1Smelt de chocolade voor de letter au bain-marie. Vul de mallen met een laagje nootjes en gedroogd fruit. Breng de chocolade op temperatuur en vul de mal met de chocolade. Leg de mal minimaal 1 tot 2 uur in de koelkast.
2Zodra de chocolade volledig is opgestijfd kan je de letter voorzichtig uit de mal halen door de mal tegen het aanrechtblad te tikken. De letter moet vanzelf loskomen.
3 Smelt voor de spuitchocolade de chocolade au bain-marie. Klop de boter luchtig in een keukenmachine of met de handmixer. Breng de chocolade op temperatuur. Voeg de chocolade bij de boter en blijf kloppen totdat het chocolademengsel stevig genoeg is om te spuiten. Dit kan een paar minuten duren.
4Doe een spuitmondje in de spuitzak en vul met de spuitchocolade. Spuit de chocolade op de letter door steeds kleine rondjes te vormen met je spuitzak. Garneer de chocolade met gehakte pistachenoten en rozenblaadjes en laat het helemaal uitharden in de koelkast.