oktober 18, 2017
Deze chocolade stout tulband heeft wel een heel speciaal ingrediënt: stout bier! Bak 'm voor je vader, vriend of mannelijke collega's. Die kunnen dat vast wel waarderen.
Het recept en de foto’s zijn van Marlies van der Meulen-Slappendel, Partycupcake.nl
1Doe het bier en de boter in een steelpan en breng het aan de kook, laat het heel even pruttelen. Haal van het vuur af en doe de cacao erbij roer goed door met een garde, laat dit vervolgens een minuut of 5-10 afkoelen.
2Doe in een kom de bloem, suiker, baking soda en zout en roer het door met een lepel. Doe in een andere kom de eieren en zure room, roer dit met een garde goed door en voeg het afgekoelde biermengsel beetje bij beetje toe. Spatel daarna de bloem erdoor en verdeel het over een ingevette en met cacao bestuifde tulband vorm.
3Bak de tulband in 55-60 minuten gaar. Laat de tulband 10 minuten afkoelen, stort hem en laat hem verder afkoelen. Als de tulband afgekoeld is smelt je de witte chocolade geleidelijk in de magnetron en verdeel je die over de tulband, decoreer met chocolade rasp.
Voor de Anniversary bundt (Nordic Ware) 10-15 cups 2.4-3.5 liters
Tips: