chocolade stout tulband
chocolade stout tulband

Chocolade stout tulband

  , ,

oktober 18, 2017

Deze chocolade stout tulband heeft wel een heel speciaal ingrediënt: stout bier! Bak 'm voor je vader, vriend of mannelijke collega's. Die kunnen dat vast wel waarderen.

Het recept en de foto’s zijn van Marlies van der Meulen-Slappendel, Partycupcake.nl

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 1 hr 15 mins

Ingrediënten

225 ml stout bier (extra stout van Jopen)

250 g roomboter

50 g cacao (+ extra voor het bestuiven van de vorm)

250 g patentbloem

400 g lichtbruine basterdsuiker

1 tl baking soda

snufje zout

2 eieren

250 g zure room

100 g witte chocolade

chocolade rasp

Aanwijzingen

1Doe het bier en de boter in een steelpan en breng het aan de kook, laat het heel even pruttelen. Haal van het vuur af en doe de cacao erbij roer goed door met een garde, laat dit vervolgens een minuut of 5-10 afkoelen.

2Doe in een kom de bloem, suiker, baking soda en zout en roer het door met een lepel. Doe in een andere kom de eieren en zure room, roer dit met een garde goed door en voeg het afgekoelde biermengsel beetje bij beetje toe. Spatel daarna de bloem erdoor en verdeel het over een ingevette en met cacao bestuifde tulband vorm.

3Bak de tulband in 55-60 minuten gaar. Laat de tulband 10 minuten afkoelen, stort hem en laat hem verder afkoelen. Als de tulband afgekoeld is smelt je de witte chocolade geleidelijk in de magnetron en verdeel je die over de tulband, decoreer met chocolade rasp.

Voor de Anniversary bundt (Nordic Ware) 10-15 cups 2.4-3.5 liters

Tips:

  • Geen mixer nodig.
  • Bestuif als je een chocolade tulband bakt de vorm met cacao, dan voorkom je witte bloemvlekken op de cake.
  • Een dag later nóg lekkerder.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.