Chocolade glühwein loaf cake

  ,

december 21, 2018

Tips:

·         Ideaal om restjes glühwein om te maken

·         Ook lekker als dessert met een bolletje vanille-ijs en warme kersen

·         Kan ook gemaakt worden met alcoholvrije glühwein

Recept en fotografie: Marlies van der Meulen-Slappendel, partycupcake.nl

Ingrediënten

Cake

Heritage Loaf Pan (Nordic Ware)

100 g pure chocolade

200 g roomboter

180 g kristalsuiker

4 eieren

300 g bloem

40 g cacao

100 g amandelmeel

1 zakje bakpoeder

120 ml glühwein

Topping

60 g pure chocolade

60 g melkchocolade

Rood musketzaad

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor tot 175 °C

2Smelt de chocolade au bain-marie en laat het afkoelen

3Mix de boter zacht en voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe

4Voeg één voor één de eieren toe

5Meng nu de bloem met de cacao, het amandelmeel en het bakpoeder

6Voeg het meel om en om met de glühwein toe aan het boter-suiker mengsel

7Als laatste voeg je de gesmolten chocolade toe

8Doe het beslag in een ingevette vorm en bak hem in 50-55 minuten gaar

9Smelt voor de topping 60 gr pure chocolade en 60 g melkchocolade. Verdeel dit eroverheen. Bestrooi met rood musketzaad

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.