december 21, 2018
Tips:
· Ideaal om restjes glühwein om te maken
· Ook lekker als dessert met een bolletje vanille-ijs en warme kersen
· Kan ook gemaakt worden met alcoholvrije glühwein
Recept en fotografie: Marlies van der Meulen-Slappendel, partycupcake.nl
1Verwarm de oven voor tot 175 °C
2Smelt de chocolade au bain-marie en laat het afkoelen
3Mix de boter zacht en voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe
4Voeg één voor één de eieren toe
5Meng nu de bloem met de cacao, het amandelmeel en het bakpoeder
6Voeg het meel om en om met de glühwein toe aan het boter-suiker mengsel
7Als laatste voeg je de gesmolten chocolade toe
8Doe het beslag in een ingevette vorm en bak hem in 50-55 minuten gaar
9Smelt voor de topping 60 gr pure chocolade en 60 g melkchocolade. Verdeel dit eroverheen. Bestrooi met rood musketzaad