0
    233

    Chocolade glühwein loaf cake

      ,

    december 21, 2018

    Tips:

    ·         Ideaal om restjes glühwein om te maken

    ·         Ook lekker als dessert met een bolletje vanille-ijs en warme kersen

    ·         Kan ook gemaakt worden met alcoholvrije glühwein

    Recept en fotografie: Marlies van der Meulen-Slappendel, partycupcake.nl

    Ingrediënten

    Cake

    Heritage Loaf Pan (Nordic Ware)

    100 g pure chocolade

    200 g roomboter

    180 g kristalsuiker

    4 eieren

    300 g bloem

    40 g cacao

    100 g amandelmeel

    1 zakje bakpoeder

    120 ml glühwein

    Topping

    60 g pure chocolade

    60 g melkchocolade

    Rood musketzaad

    Instructies

    1Verwarm de oven voor tot 175 °C

    2Smelt de chocolade au bain-marie en laat het afkoelen

    3Mix de boter zacht en voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe

    4Voeg één voor één de eieren toe

    5Meng nu de bloem met de cacao, het amandelmeel en het bakpoeder

    6Voeg het meel om en om met de glühwein toe aan het boter-suiker mengsel

    7Als laatste voeg je de gesmolten chocolade toe

    8Doe het beslag in een ingevette vorm en bak hem in 50-55 minuten gaar

    9Smelt voor de topping 60 gr pure chocolade en 60 g melkchocolade. Verdeel dit eroverheen. Bestrooi met rood musketzaad

    00:00

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.