Redactie - 21 december 2018 0 EmailTweet Chocolade glühwein loaf cake Cake, Recepten december 21, 2018 Tips: · Ideaal om restjes glühwein om te maken · Ook lekker als dessert met een bolletje vanille-ijs en warme kersen · Kan ook gemaakt worden met alcoholvrije glühwein Recept en fotografie: Marlies van der Meulen-Slappendel, partycupcake.nl IngrediëntenCake Heritage Loaf Pan (Nordic Ware)100 g pure chocolade200 g roomboter180 g kristalsuiker4 eieren300 g bloem40 g cacao100 g amandelmeel1 zakje bakpoeder120 ml glühweinTopping60 g pure chocolade60 g melkchocolade Rood musketzaad Aanwijzingen1Verwarm de oven voor tot 175 °C2Smelt de chocolade au bain-marie en laat het afkoelen3Mix de boter zacht en voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe4Voeg één voor één de eieren toe5Meng nu de bloem met de cacao, het amandelmeel en het bakpoeder6Voeg het meel om en om met de glühwein toe aan het boter-suiker mengsel7Als laatste voeg je de gesmolten chocolade toe8Doe het beslag in een ingevette vorm en bak hem in 50-55 minuten gaar9Smelt voor de topping 60 gr pure chocolade en 60 g melkchocolade. Verdeel dit eroverheen. Bestrooi met rood musketzaad 00:00 0 Reviews Your review ...All fields are required to submit a review.Your name ... Your email ... Δ