juni 19, 2017
Een heerlijke taart met toefen slagroom, frambozen en geschaafde pure chocolade.
Fotografie en recept: FunCakes
1Verwarm de oven voor op 175°C (heteluchtoven 160°C). Meng de mix, de eieren en het water en klop het beslag op de hoogste snelheid in 7-8 minuten op, mix het daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid.
2Vul een ingevette bakvorm (1/2 tot 2/3 vol) met het beslag en bak de taart in 35-40 minuten gaar. Direct na het bakken uit het bakblik halen en laten uitdampen op een rooster.
3Klop 1 liter slagroom samen met 6 eetlepels suikerbakkerspoeder stijf. Snij de taart in 3 lagen. Strijk de eerste laag af met slagroom. Doe hier de frambozen op en daarna de plak taart.
4Herhaal dit voor de 2e laag en doe de deksel erop. Bestrijk de buitenkant van de taart geheel met slagroom, versier met toefen, frambozen en geschaafde pure chocolade.
Je hebt een bakvorm (rond, 25 cm) en een taartzaag nodig.