chocolade cheesecake
chocolade cheesecake

Chocolade Cheesecake met Tia Maria

  , ,

april 9, 2016

Een bijzondere, heerlijke taart voor een gezellig avondje bruiloft foto’s kijken met de familie of als basis voor een bruidstaart: de chocolade cheesecake met Tia Maria.

  • Prep: 50 mins
  • Cook: 1 hr

Ingrediënten

50 g roomboter

230 g digestive biscuits

1 el cacao

225 g pure chocolade

500 g roomkaas

150 g lichtbruine basterdsuiker

3 eieren (op kamertemperatuur)

200 ml zure room

8 el Tia Maria

200 ml crème fraiche

cacaopoeder

Aanwijzingen

1 Verwarm de oven voor op 150 graden.

2Smelt de boter, maar laat niet bruin worden. Verkruimel de biscuits en roer er een eetlepel cacaopoeder door. Doe de gesmolten boter bij de kruimels en roer door elkaar. Vet een springvorm (Ø 22 cm) in en druk de biscuitkruimels aan tot een mooi egale bodem. Zet in de koelkast tot gebruik.

3Smelt de chocolade. Klop de roomkaas, samen met de suiker, tot een luchtige crème. Voeg een ei toe en mix op lage stand tot het ei opgenomen is. Voeg één voor één de andere twee eieren toe en mix ook nu weer even kort. Voeg daarna de zure room en de likeur toe. Roer het even met de hand door.

4Giet als laatste de gesmolten, iets afgekoelde, chocolade erbij meng alles nog even goed door met een spatel. Giet het mengsel over de biscuitbodem en plaats het in de oven.

5Bak de cheesecake in 50-60 minuten, totdat het er mooi glad en vrij stevig uitziet. Laat de taart afkoelen in de vorm. Haal de taart uit de vorm en bestrijk deze met crème fraiche, losgeklopt met de Tia Maria. Strooi er een beetje cacaopoeder en wat druppels likeur over voor de finishing touch!

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.