Carrot cake & creamcheese, een heerlijke combinatie in een prachtige, lekkere taart!
Fotografie en recept: Alma Streefkerk, Almies Bakery
Prep: 30 mins
Cook: 30 mins
Ingrediënten
Carrot cake
300 glichtbruine suiker
3 eieren (M)
300 mlzonnebloemolie
300 gbloem (gezeefd)
1 tlzuiveringszout
1 tlbakpoeder
1 tlkaneel
0,5 tlgemberpoeder
0,5 tlvanille-extract
snufje zout
300 ggrof geraspte wortel
100 ggehakte walnoten
Creamcheese frosting
175 groomboter op kamertemperatuur
340 groomkaas op kamertemperatuur
1 tlvanille-extract
150 gpoedersuiker (gezeefd)
2 ellemon curd
Aanwijzingen
Carrot cake
1Verwarm de oven voor op 170°C. Klop suiker, eieren en olie door elkaar.
2Roer bloem, zuiveringszout, bakpoeder, kaneel en gemberpoeder door elkaar en voeg in delen toe aan het eimengsel.
3 Voeg vanille-extract toe en roer alles voorzichtig door elkaar. Schep de geraspte wortel en walnoten door het mengsel.
4Verdeel het beslag over drie ingevette bakvormen. Bak in 25 minuten gaar. Laat afkoelen op een taartrooster.
Creamcheese frosting
1Klop boter en roomkaas in 5 minuten tot een luchtig geheel. Klop vanille-extract erdoor en voeg poedersuiker in delen toe. Klop het mengsel samen met de lemoncurd, tot alles goed gemengd is.
2Snijd drie carrot cakes in lagen. Smeer wat frosting ertussen en de rest aan de buitenkant.