0
  cakepops
  cakepops

  Cakepops

    , , ,

  april 18, 2015

  Voor kant-en-klaar gebakken cakepops gebruik je een gewoon (cup)cake recept, maar je kunt ze ook met de hand maken en dan in allerlei verschillende vormen modelleren. In de basisbeschrijving laten we zien hoe je de ronde cakepops maakt.

  Fotografie en cakepops: Linda Geerlings, Poppylicious

  • Prep: 45 mins
  • Cook: 40 mins

  Ingrediënten

  300 g cake

  75 g botercrème

  335 g chocolade of candy melts

  cacaoboter

  Aanwijzingen

  1Verkruimel de cake. Dit kan met de hand, maar gaat ook erg makkelijk met een mixer of keukenmachine. Voeg steeds een eetlepel botercrème toe, tot je van het mengsel een bal kan draaien, zonder dat die uit elkaar valt.

  cakepops

  2Gebruik de maatlepel om gelijke hoeveelheden cake uit de kom te scheppen. Draai er balletjes van en leg ze op een bord met bakpapier.

  3Smelt de chocolade of candy melts in een schaaltje. Dip het uiteinde van een lollystokje erin en steek het in een bal. Voorzie alle balletjes van een stokje. Dek het bord af met folie, zodat de balletjes niet uitdrogen. Zet ze 15 minuten in de vriezer.

  cakepops

  4Wanneer de gesmolten chocolate of de Candy Melts te dik zijn om te dippen, voeg dan wat cacaoboter toe. Haal alleen het aantal cakepops uit de vriezer dat je nodig hebt, de rest kun je bewaren in de vriezer. Doop een bal helemaal in de chocolade en haal het teveel eraf, door met het stokje op de rand van het schaaltje te tikken, terwijl het tussen je vingers ronddraait. Steek het stokje in de houder of dummy.

  5Liggen de balletjes langer dan 15 minuten in de vriezer, laat ze dan eerst ontdooien. Doe je dit niet, dan barst de glazuur, omdat de cake tijdens het ontdooien zal uitzetten.

  Nodig: weegschaal, beslagkom, evt. mixer of keukenmachine, maatlepel 15 ml, lollystokjes en cakepophouder of dummy.

  Tip: bak de cake een dag of avond van tevoren. De cake is dan goed afgekoeld voor gebruik en is dan makkelijker te verkruimelen.

  00:00

  Voedingswaarden

  Opdien grootte15 cakepops

  0 Reviews

  All fields are required to submit a review.