Een cake bakken. Het klinkt zo gemakkelijk, maar hoe doe je dat nu eigenlijk goed?
Prep: 35 mins
Cook: 1 hr 45 mins
Ingrediënten
150 gboter
150 gsuiker
vanille of citroen aroma
snufjezout
3 eieren
150 gbloem
Aanwijzingen
1De boter met suiker en zout mixen tot een “zalvige” massa. Eén voor één de eieren er door mixen. De bloem lepel voor lepel er langzaam door mixen.
2Vul een vorm tot 3/4 en zet in de voorverwarmde oven van 160 ºC.
3De cake moet ongeveer één uur tot anderhalf uur bakken. Maak het eerste half uur de oven niet open!
4Wanneer je op de bovenkant drukt en het deeg veert terug, dan is de cake gaar.
Nodig: cakevorm
Chocoladecake: Vervang voor chocoladecake 50 g bloem door 50 g cacao. Voor een sterkere chocolade smaak kun je meer cacao toevoegen. Verminder dan de bloem met dezelfde hoeveelheid.