cake
cake

Cake

  , ,

april 18, 2015

Een cake bakken. Het klinkt zo gemakkelijk, maar hoe doe je dat nu eigenlijk goed?

  • Prep: 35 mins
  • Cook: 1 hr 45 mins

Ingrediënten

150 g boter

150 g suiker

vanille of citroen aroma

snufje zout

3 eieren

150 g bloem

Aanwijzingen

1De boter met suiker en zout mixen tot een “zalvige” massa. Eén voor één de eieren er door mixen. De bloem lepel voor lepel er langzaam door mixen.

2Vul een vorm tot 3/4 en zet in de voorverwarmde oven van 160 ºC.

3De cake moet ongeveer één uur tot anderhalf uur bakken. Maak het eerste half uur de oven niet open!

4Wanneer je op de bovenkant drukt en het deeg veert terug, dan is de cake gaar.

Nodig: cakevorm

Chocoladecake: Vervang voor chocoladecake 50 g bloem door 50 g cacao. Voor een sterkere chocolade smaak kun je meer cacao toevoegen. Verminder dan de bloem met dezelfde hoeveelheid.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.