0
    cake
    cake

    Cake

      , ,

    april 18, 2015

    Een cake bakken. Het klinkt zo gemakkelijk, maar hoe doe je dat nu eigenlijk goed?

    • Prep: 35 mins
    • Cook: 1 hr 45 mins

    Ingrediënten

    150 g boter

    150 g suiker

    vanille of citroen aroma

    snufje zout

    3 eieren

    150 g bloem

    Aanwijzingen

    1De boter met suiker en zout mixen tot een “zalvige” massa. Eén voor één de eieren er door mixen. De bloem lepel voor lepel er langzaam door mixen.

    2Vul een vorm tot 3/4 en zet in de voorverwarmde oven van 160 ºC.

    3De cake moet ongeveer één uur tot anderhalf uur bakken. Maak het eerste half uur de oven niet open!

    4Wanneer je op de bovenkant drukt en het deeg veert terug, dan is de cake gaar.

    Nodig: cakevorm

    Chocoladecake: Vervang voor chocoladecake 50 g bloem door 50 g cacao. Voor een sterkere chocolade smaak kun je meer cacao toevoegen. Verminder dan de bloem met dezelfde hoeveelheid.

    00:00

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.