Redactie - 22 november 2018 0 EmailTweet Cake met rode bieten Cake, Lekker Anders november 22, 2018 Het recept en foto zijn van Anke Nederkoorn. Haar website is www.madebyanke.nl Ingrediënten500 g rauwe bieten120 ml olie60 ml verse sinaasappelsap limoensap6 el honing1 tl gemberpoeder1 tl kaneel4 eieren50 g lichtbruine basterdsuiker360 g meel2 tl bakpoeder twee bakvormen (Ø 20 cm)Vulling100 g poedersuiker400 g mascarpone rood fruit AanwijzingenCakes1Verwarm de oven voor op 180°C. 2Vet de twee bakvormen in met boter en bestuif ze met meel.3Schil en rasp de bieten.4Meng de bietenrasp, olie, sinaasappelsap, limoensap, gember, kaneel en honing door elkaar.5Klop het eigeel en basterdsuiker schuimig. 6Meng het bietenmengsel met het eimengsel. Roer het meel en bakpoeder erdoorheen. 7Klop het eiwit stijf en en spatel het voorzichtig door het deeg. 8Verdeel het deeg over de twee bakvormen. Bak de cakes in 30 tot 35 minuten gaar en laat ze daarna afkoelen op een taartrooster. Vulling1Meng de mascarpone en poedersuiker. 2Bestrijk één cake met de helft van de crème. Leg daarna de tweede cake erboven op en bestrijk de bovenkant met de andere helft van de crème.3Decoreer de cake met het rode fruit. 00:00 0 Reviews Your review ...All fields are required to submit a review.Your name ... Your email ... Δ