brownie-cheesecake
brownie-cheesecake

Brownie-cheesecake

  , , ,

juni 19, 2017

Brownie of cheesecake? Cheesecake of brownie? Als je niet kunt kiezen, serveer je toch allebei!

Fotografie en recept: Alma Streefkerk, Almies Bakery.

  • Prep: 35 mins
  • Cook: 40 mins

Ingrediënten

Brownie

200 g pure chocolade

200 g roomboter

250 g poedersuiker

3 eieren

110 g bloem

Cheesecake

400 g roomkaas (Monchou)

150 g poedersuiker

0,5 tl vanille-extract

2 eieren

Aanwijzingen

Brownie

1Smelt de chocolade. Klop de boter en suiker tot een luchtig geheel. Voeg één voor één de eieren toe. Zeef de bloem en klop in delen door het mengsel. Meng tot slot de gesmolten chocolade er langzaam bij. Klop alles op een lage stand tot een egaal beslag. Giet in een ingevette browniebakvorm.

Cheesecake

1Cheesecake: Voeg de roomkaas, suiker en vanille-extract bij elkaar en klop tot een luchtig geheel. Voeg één voor één de eieren toe tot het een romig mengsel is. Schep de kwarklaag op de brownie en strijk glad. Bak de Brownie-cheesecake in 40 minuten gaar op 170°C. De randen horen bruin te zijn en het midden bleek.

2Deze cake is heerlijke met frambozenroom. Strijk de frambozenroom over de brownie en garneer met de overgebleven frambozen.

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.