banana-berry ice cream
banana-berry ice cream

Banana-Berry Ice Cream

  ,

januari 15, 2018

I la-la-love ice cream! Deze kun je á la minute maken, want de ingrediënten zijn al ingevroren. Met blauwe bessen en kokosvlokken maak ik er mini-ijstaartjes van.

Dit recept is glutenvrij, vegetarisch en lactosevrij en 3 maanden houdbaar in de vriezer.

Recept uit: ‘Powerfood – The Party Edition’, Rens Kroes. Fotografie: © Cameron studio, ISBN 9789000355747, € 19,99, Uitgeverij Spectrum

  • Prep: 10 mins
  • Cook: 10 mins

Ingrediënten

6 medjouldadels

4 bevroren bananen, in stukjes

350 g bevroren blauwe bessen

2 tl vanillepoeder, ongezoet

100 ml warm water

kokosvlokken en extra besjes voor garnering

Aanwijzingen

1Ontpit de dadels en doe ze samen met de bananen, blauwe bessen en het vanillepoeder in de blender of keukenmachine.

2Schenk er zodra het vast komt te zitten in een dun straaltje warm water bij. Stop met schenken zodra het een lekkere smeuïge dikke massa wordt.

3Schep het ijs in de spuitzak en verdeel over de kommetjes. Garneer met wat kokosvlokken en besjes voor een éxtra feestelijk effect.

banana-berry ice cream

Tip: Geen medjool dadels? Week dan gewone dadels ca. 30 minuten in warm water zodat ze zachter worden.

00:00

Voedingswaarden

Opdien grootte10-12 porties

0 Reviews

All fields are required to submit a review.