0
    325
    banana-berry ice cream
    banana-berry ice cream
    banana-berry ice cream

    Banana-Berry Ice Cream

      ,

    januari 15, 2018

    I la-la-love ice cream! Deze kun je á la minute maken, want de ingrediënten zijn al ingevroren. Met blauwe bessen en kokosvlokken maak ik er mini-ijstaartjes van.

    Dit recept is glutenvrij, vegetarisch en lactosevrij en 3 maanden houdbaar in de vriezer.

    Recept uit: ‘Powerfood – The Party Edition’, Rens Kroes. Fotografie: © Cameron studio, ISBN 9789000355747, € 19,99, Uitgeverij Spectrum

    • Voorbereiding: 10 min
    • Bereiding: 10 min

    Ingrediënten

    6 medjouldadels

    4 bevroren bananen, in stukjes

    350 g bevroren blauwe bessen

    2 tl vanillepoeder, ongezoet

    100 ml warm water

    kokosvlokken en extra besjes voor garnering

    Instructies

    1Ontpit de dadels en doe ze samen met de bananen, blauwe bessen en het vanillepoeder in de blender of keukenmachine.

    2Schenk er zodra het vast komt te zitten in een dun straaltje warm water bij. Stop met schenken zodra het een lekkere smeuïge dikke massa wordt.

    3Schep het ijs in de spuitzak en verdeel over de kommetjes. Garneer met wat kokosvlokken en besjes voor een éxtra feestelijk effect.

    banana-berry ice cream

    Tip: Geen medjool dadels? Week dan gewone dadels ca. 30 minuten in warm water zodat ze zachter worden.

    00:00

    Voedingswaarden

    Porties10-12 porties

    0 Reviews

    All fields are required to submit a review.