appeltaart muffins
appeltaart muffins

Vezelrijke appeltaart muffins

  ,

juni 7, 2015

Heb je soms ook geen idee wat je als tussendoortje moet nemen? Wat is nu gezond en verantwoord maar ook lekker? Natuurlijk zijn er de ‘standaard’ gezonde tussendoortjes, maar wist je dat er nog veel meer gezonde tussendoortjes zijn die je makkelijk zelf kunt maken? Bijvoorbeeld deze appeltaart muffins.

Bron

  • Prep: 20 mins
  • Cook: 30 mins

Ingrediënten

1 rijpe banaan

150 g havermout

1 zakje bakpoeder

2 eieren

120 ml (soja)melk

snufje zout

1 appel

30 g rozijnen

1 tl kaneel

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe papieren muffinvormpjes in een vorm voor 12 muffins.

2Prak de banaan in een kom en voeg de havermout, het bakpoeder, de eieren, de (soja)melk en het zout toe. Mix het geheel (niet te lang) tot het een massa is.

3Schil en rasp de appel. Leg de appelrasp even op keukenpapier. Voeg de appelrasp, de rozijnen en de kaneel toe aan het muffinbeslag. Vul nu alle muffinvormpjes met beslag. Het handigste is om met een ijsschep bolletjes te maken en deze in de papier vormpjes te gieten.

4Zet de muffins ongeveer 30 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Je kunt de gaarheid controleren met een satéprikker. Deze moet schoon en droog uit de muffin komen.

00:00

Voedingswaarden

Opdien grootte12 muffins

0 Reviews

All fields are required to submit a review.