Bolo di Anasa – Antilliaanse ananastaart

  ,

september 15, 2020

Deze lekkere ananastaart bak je ondersteboven!

Recept uit: De complete Antilliaanse keuken’, Jurino Ignacio, Uitgeverij Terrizzi, ISBN 9789082438246, € 24,95

 

Ingrediënten

100 + 300 g roomboter

100 + 300 g kristalsuiker

1 blikje (425 g) ananasschijven

10 geconfijte kersen, gehalveerd

4 eieren

350 g zelfrijzend bakmeel

1 tl bakpoeder

1/4 tl zout

1 tl amandel-essence

Aanwijzingen

1Verwarm de oven voor tot 170 graden. Smelt de 100 g boter op laag vuur in een pannetje. Giet de gesmolten boter over de bodem van een bakblik (24-26 cm). Strooi hierover 100 g suiker.

2Verdeel de ananasschijven over de suikerlaag en leg de halve kersen in het midden van de schijven. Neem een grote kom en klop hierin de eieren met de 300 g suiker. Smelt de 300 g boter, voeg deze toe en blijf kloppen.

3Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom en voeg toe aan de eieren. Blijf goed roeren tot je een uniform beslag krijgt.

4Stort het beslag voorzichtig over de ananasschijven en zet het in de voorverwarmde oven. Je kunt de taart nu 45-50 minuten bakken (of totdat een satéprikker er schoon uitkomt). Laat de taart 10 minuten afkoelen en snijd met een bot mes de randen los. Keer de taart om en verwijder het bakblik. Eet smakelijk!

00:00