Amandelcake
Amandelcake

Amandelcake

  

december 6, 2017

Een heerlijk recept voor een amandelcake.

Recept uit: ‘Het Laura’s Bakery bakboek’, Laura Kieft, ISBN 9789462501638, € 24,99, Forte Culinair.

 

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 45 mins

Ingrediënten

100 g boter

200 g suiker

2 eieren

1 tl amandelextract

180 g bloem

60 g amandelmeel

1 tl bakpoeder

snufje zout

Voor de topping

handje geschaafde amandelen

rietsuiker

Aanwijzingen

1Mix boter en suiker door elkaar. Voeg de eieren en het amandelextract toe en klop tot een romig geheel. Dan kunnen bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout erbij, klop tot een egaal beslag.

2Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en verdeel het met een spatel gelijkmatig over de bodem.

3Strooi de geschaafde amandelen en wat rietsuiker over de bovenkant.

4Bak de cake in 45 tot 50 minuten op 180 °C.

Tip! Ook erg lekker om wat grof gehakte amandelen door het beslag te spatelen.

Cover Het Laura's Bakery Bakboek

 

 

 

00:00

5 Reviews

ton.hoogesteger

maart 4, 2022

vanmorgen gemaakt is al bijna op zo lekker heb alleen de baktijd met 10 min verkort hij is perfect

Charly

juni 28, 2020

De cake is keihard en ook wel heel zoet. Dus de volgende keer zal ik toch een beetje sleutelen aan tijd, temperatuur en suiker..

Mirjam

mei 1, 2020

De amandelcake is heerlijk. Elke oven is weer anders. Ik heb de oven op 175 graden gezet en 30 minuten er in geprikt. De amandelcake bleek gaar te zijn.

Karin

maart 27, 2020

40 min was echt max. En een beetje citroenrasp toevoegen en snufje kaneel.

Henny geelen

maart 16, 2020

best lekker maar òf de temperatuur klopt niet òf de tijd klopt niet of zelfs allebei! Te hard geworden!
Ook heb ik de hoeveelheid suiker drastisch teruggebracht! Naar onze smaak véél te zoet.

All fields are required to submit a review.