5
    Amandelcake
    Amandelcake

    Amandelcake

      

    december 6, 2017

    Een heerlijk recept voor een amandelcake.

    Recept uit: ‘Het Laura’s Bakery bakboek’, Laura Kieft, ISBN 9789462501638, € 24,99, Forte Culinair.

     

    • Prep: 15 mins
    • Cook: 45 mins

    Ingrediënten

    100 g boter

    200 g suiker

    2 eieren

    1 tl amandelextract

    180 g bloem

    60 g amandelmeel

    1 tl bakpoeder

    snufje zout

    Voor de topping

    handje geschaafde amandelen

    rietsuiker

    Aanwijzingen

    1Mix boter en suiker door elkaar. Voeg de eieren en het amandelextract toe en klop tot een romig geheel. Dan kunnen bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout erbij, klop tot een egaal beslag.

    2Stort het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm en verdeel het met een spatel gelijkmatig over de bodem.

    3Strooi de geschaafde amandelen en wat rietsuiker over de bovenkant.

    4Bak de cake in 45 tot 50 minuten op 180 °C.

    Tip! Ook erg lekker om wat grof gehakte amandelen door het beslag te spatelen.

    Cover Het Laura's Bakery Bakboek

     

     

     

    00:00

    5 Reviews

    ton.hoogesteger

    maart 4, 2022

    vanmorgen gemaakt is al bijna op zo lekker heb alleen de baktijd met 10 min verkort hij is perfect

    Charly

    juni 28, 2020

    De cake is keihard en ook wel heel zoet. Dus de volgende keer zal ik toch een beetje sleutelen aan tijd, temperatuur en suiker..

    Mirjam

    mei 1, 2020

    De amandelcake is heerlijk. Elke oven is weer anders. Ik heb de oven op 175 graden gezet en 30 minuten er in geprikt. De amandelcake bleek gaar te zijn.

    Karin

    maart 27, 2020

    40 min was echt max. En een beetje citroenrasp toevoegen en snufje kaneel.

    Henny geelen

    maart 16, 2020

    best lekker maar òf de temperatuur klopt niet òf de tijd klopt niet of zelfs allebei! Te hard geworden!
    Ook heb ik de hoeveelheid suiker drastisch teruggebracht! Naar onze smaak véél te zoet.

    All fields are required to submit a review.