0
  aardbeienmousse
  aardbeienmousse

  Koenie’s Aardbeienmousse

    , ,

  juni 22, 2016

  Koenie's Aardbeienmousse; een heerlijk zomers dessert maar ook perfect als taartvulling!

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 10 mins

  Ingrediënten

  250 g verse aardbeien

  3 blaadjes gelatine (9 g totaal) of gelatinepoeder (9 g)

  200 ml slagroom (ongezoet)

  sap van een halve limoen

  100 g fijne kristalsuiker

  Aanwijzingen

  1Leg de gelatineblaadjes in koud water. Pureer de aardbeien. Voeg het limoensap en de suiker toe. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en los ze op in een klein beetje heet water. Voeg dit toe aan de aardbeien en zet het geheel even weg in de koelkast.

  2Klop ondertussen de slagroom stijf, gebruik voor een extra stevige slagroom eventueel nog een zakje klop-fix, en spatel de slagroom vervolgens door de aardbeien.

  3Laat de mousse een paar uur opstijven in de koelkast.

  Je kunt de mousse als een heerlijk dessert gebruiken. Kies een leuk glaasje en vul deze met de mousse. Gebruik hiervoor een spuitzak, dat werkt heel makkelijk. Een aardbeitje on top of een lekker toefje slagroom. Je kunt ook kleine stukjes aardbei door de mousse spatelen of de mousse en een schijfje aardbei om-en-om.

  Gebruik je de mousse als vulling voor een taart, spuit dan eerst een klein boter crème dijkje zodat de mousse niet direct in aanraking komt met het marsepein of rolfondant.

  Het recept is (ruim) voldoende voor 2 dikke lagen vulling voor een 25 cm biscuit. Heb je over dan is de mousse ook prima in te vriezen.

  00:00

  0 Reviews

  All fields are required to submit a review.