Recept voor ‘Uitgestelde Gebakjes’

Een echte zomers dag, dat was het 2 weken geleden. Zo’n dag waarop het gewoon te warm is om maar iets te bewegen. Na ‘s ochtends toch maar even mezelf bij elkaar geraapt te hebben, maakte ik mijn rondje door het huis. Beetje opruimen, stof afnemen, puffend met de stofzuiger door de kamer.

1326

Door Bianca Smeets- Veel te warm voor deze karweitjes. Dus na een uurtje was ik dan ook klam en plakkerig en besloot dat het goed was voor die dag. Ik plofte in een tuinstoel op het terras, lekker in de schaduw, al was het daar absoluut niet koeler dan elders. Met een groot glas koel verfrissend water. Dat was lekker.

In gedachten over de gebakjes die ik eigenlijk had willen bakken, maar toch maar besloot om niet te doen, omdat de oven nog meer warmte toevoegt aan de toch al hoge temperatuur. Turend op de thermometer die 34 graden aangaf, wist ik dat dit een wijs besluit was. Ik bedacht me dat het jammer was dat het nog een paar dagen zou duren alvorens de MjamTaart op de mat zou vallen. Ik ben abonnee, dus ik moest ieder geval nog tot na het weekend geduld hebben. De Mjam verdween dan ook uit mijn hoofd, de uitgestelde gebakjes echter nog niet…

Al mijmerend over mijn bakspiratie, viel ik in slaap in de tuinstoel. Ik werd wakker van een plof in de gang. Zeker reclame dat op de mat valt, dacht ik. Dus ik nam niet de moeite om op te staan om te gaan kijken. De MjamTaart verwachtte ik nog niet. Enige tijd later werd op het raam geklopt. Oma Ellie, mijn schoonmoeder, want het was vrijdag. En vrijdag is traditioneel frietjesdag, en dan komt ze altijd gezellig mee-eten. Ik hees mezelf uit de stoel om de deur open te maken, en tot mijn blijde verassing lag de Mjam op de mat, geen reclame, neen…HET blad voor mij om lekker in weg te zwijmelen. Nu moest ik nóg wachten om in het blad te verdwijnen, want dat was niet gezellig voor oma. Dat moest dan maar wachten tot na het eten…..de Mjam werd op de kast gelegd, en verdween voor de tweede keer die dag weer uit mijn hoofd.

Pas toen de kinderen naar bed waren, zag ik ineens de Mjam op de kast liggen. Mijn zomerse gevoel werd versterkt toen ik het blad ter hand nam. Met grote letters “Zomer” op de cover, begeleid door een zandkasteel-taart.  Ik kroop in een stoel, en terwijl ik het blad opensloeg om er in te verdwijnen, bedacht ik me dat de timing van Mjam niet beter had gekund: Een op-en-top zomerse uitgave op een prachtige zomerse dag ontvangen.

De uitgestelde gebakjes maakte ik pas vandaag… dat is 2 weken later!!

Tot de volgende keer!

Bianca