Realistische planten taart

zonde om op te eten!

2386

Lieve lezers van Mjamtaart!

Ik heb mijn zo vermaakt met deze “plantjes”taart! Ik heb echt wat met eetbare plantjes en bloemen en heb daar altijd veel plezier in met maken.Deze taart moest dus een soort realistisch bloem/plant stuk worden; wat een heerlijke uitdaging!

Ik ben begonnen met diverse uitstekers blaadjes te maken met groen fondant.

Met diverse plungers van zowel blaadjes als bloemen heb ik dit gedaan.

Hierna heb ik de blaadjes hier en daar wat bijgewerkt, en ze in een speciale tray gedaan, zodat ze mooi “bol”kunnen uitharden. Dit heb ik gedaan met diverse soorten plantjes.

Toen heb ik de volledige zijkant en bovenkant van de taart licht ingesmeerd met botercrème en dit bedekt met eetbare potgrond; ofwel gemalen oreo-koekjes.

Ik ben daarna nog even verder gegaan met de plantjes en heb nog wat cactussen en roosjes gemaakt. In de cactussen heb ik tandenstokers gedaan alszijnde de stekels.

Toen dit klaar was ben ik de bladeren en plantjes wat gaan schilderen met hier en daar wat bruin en donkergroene verf, zo begon het heel realistisch te lijken!

Uiteindelijk is dit het eindresultaat geworden: super leuk al zeg ik het zelf… dat zet je toch zo op tafel?! Zonde om op te eten!

  

Liefs en tot de volgende keer,

Romilda