Prinses Sofiataart

Miranda ging aan de slag met een echte prinses Sofiataart met kroon en al!

1629

Door Miranda Hoogeveen – Ik ben vast niet de enige taartenbakster die elke keer als ze een bestelling krijgt denkt; ik ga hier weer iets gaafs van maken! Elke keer wil ik eigenlijk iets nieuws uitproberen, of in ieder geval de taart er weer iets anders uit te laten zien. Dat lukt natuurlijk niet altijd, want het gebeurd ook vaak zat dat mensen gewoon willen dat ik een taart namaak. Al merk ik dat het niet eens altijd heel makkelijk is om een taart na te maken. Ik zeg er tegenwoordig ook vaak bij, dat de taart er zeker op gaat lijken, maar het is nooit precies hetzelfde. Ik heb toch een eigen style qua werken.

Een poosje geleden mocht ik een Sofia taart maken. Voor mij een onbekend figuur (heb een jongens gezin) dus na even Googlen was ik er uit; er moest een kroon opkomen! Later bleek dat ik me toch niet helemaal goed had ingeleefd, de kleur van de taart komt niet helemaal over met de jurk van Sofia, maar dat werd me gelukkig vergeven.

Een kroontje….waar begint mijn werk; juist op Google! Blogs en forums en allerlei stukjes worden gelezen, hoe kan ik de kroon het best maken?! Ik heb gekozen voor icing: gemaakt van poedersuiker, water en eiwitpoeder. Eiwitpoeder is mij niet geheel onbekend: ik heb een paar serieuze sporters in huis, dus er wordt wel eens een eiwit drankje gemaakt! Eiwitpoeder vond ik een beter idee dan rauwe eiwitten, daar ben ik gewoon niet zo’n fan van. Al at ik vroeger de hele schaal van het cakebeslag van mijn moeders gemaakte cake leeg! Weet niet waar mijn angst voor rauwe eieren vandaan komt hoor!

Een simpele tekening van een kroontje gezocht, getekend op bakpapier aan de achterkant met pen. Mijn tekening om een glazen potje geplakt met de pen tekening naar binnen, was bang dat het anders op het kroontje zou komen. Icing klaar gemaakt en in een spuitzakje met een spuitmondje met een ieni mini gaatje gedaan. Ik moest wel een beetje proberen of de icing niet te dik of te dun was. Hij was eerst een beetje te dun, maar met een beetje suiker erbij was het opgelost!

Ik heb het kroontje 3x opgespoten met een tussentijd van een paar uurtjes. Ik heb toen het kroontje een paar dagen om het potje laten zitten, tot het moment dat de taart af was en het kroontje erop kon. Ik heb deze vast geplakt met een beetje icing van poedersuiker en water. Het kroontje ging heel makkelijk van het papier af, het zat eigenlijk niet vast, maar het zakte ook niet van het potje af, het ging dus perfect! Ik had eigenlijk een tweede kroontje moeten maken, voor het geval er 1 zou breken, maar dat had ik niet gedaan, en gelukkig was dat ook niet nodig.

Het was heel leuk om uit te proberen en zeker voor herhaling vatbaar! Misschien dat ik er ook wel eens iets anders mee ga maken, al weet ik nu nog niet wat.

Groetjes Miranda

Website| Facebookpagina