Perenroosjes

In plaats van appelroosjes maakte Romilda perenroosjes. Een leuke variant. Hier lees je hoe je ze maakt!

1431

Door Romilda Fraterman – Allereerst allemaal een heel goed en gezond Nieuwjaar, dat er nog maar vele bakkunsten mogen volgen!

Laatst heb ik mij vermaakt met Perenroosjes maken. Dit recept heb ik eigenlijk overgenomen van de originele appelroosjes, maar omdat ik peer lekkerder vind en dit ook in huis had heb ik hier voor gekozen.

Hoe maak je het?

Je neemt 1 vel bladerdeeg en rolt hem zo uit, dat je er zes gelijke reepjes uit kan snijden. De appel of peer snij je in gelijke schijfjes. Week de schijfjes even in water vermengt met wat citroensap en doe het drie minuten in de magnetron. Zo word het wat beweeglijker en kun je de “blaadjes” rollen zonder te breken.

Pak een strip bladerdeeg, bestrijk het met wat jam en leg de schijfjes een klein beetje over elkaar heen, langs elkaar in de breedte van de hele reep bladerdeeg. Rol voorzichtig op en plaats in een cupcakevorm. Strooi er wat kaneel over voor de smaak. Herhaal dit tot alles op is en doe het even in de oven.

Een beetje poedersuiker erover voor het effect en smullen maar !

Verder heb ik nog 2 nieuwe koekjes mallen gekocht. Deze zijn van een soort klei gemaakt, en hebben heel gedetailleerde versiering, waardoor er hele mooie koekjes van zullen komen. Ik zal ze snel uitproberen!
Liefs en tot de volgende keer,
Romilda