Home Boekreviews

Boekreviews

Op het gebied van bakken en decoreren zijn er een heleboel boeken beschikbaar! MjamTaart reviewt deze boeken zodat jij erachter komt of het iets voor jou is!

Cover Broodbijbel

Broodbijbel

Net voor Pasen verscheen Broodbijbel: een boek met ruim honderdtachtig recepten waarmee iedereen zelf heerlijk brood kan bakken. Auteur van het boek is Meester...
Cover Zout Vet Zuur en Hitte

Elementen

Als je de vier elementen van goed koken – zout, vet, zuur, hitte – onder de knie krijgt, kun je altijd koken (en bakken!)...
Cover Kruimeltaart

Kruimeltaart

Eenvoudig van opzet en niet dik, maar wie van kruimeltaart houdt heeft met dit boek 33 heerlijke varianten in handen. Een pagina met basisuitleg...

Lekker lezen – ‘Lunch in Parijs’

Liefdesverhaal met recepten Het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse Elizabeth die verliefd wordt op een Fransman en bij hem gaat wonen, is heerlijk om te...
bakgeheimen

Bakgeheimen

Het hele boek Bakgeheimen ademt de sfeer van Dille & Kamille. Van de kleine tekeningetjes tot de foto’s, het soort recepten (niet ingewikkeld en...
het hartige bakboek

Het hartige bakboek

Omdat ik zo blij ben met mijn twee boeken van Rutger van den Broek (Rutger bakt en Rutger bakt feestelijk) was ik erg benieuwd...
bakken met niels

Bakken met Niels

De titel van het boek zet me een beetje op het verkeerde been, want ik verwachtte allerlei verschillende recepten. Maar met Niels bak je...

Pride and pudding – de geschiedenis van de Britse pudding

Als Jane Austen fan in hart en nieren klonk de titel van dit boek mij natuurlijk als muziek in de oren. Het refereert aan...

Het grote taartenboek voor groot en klein

Door Michelle de Koning - Bakken is fijn, maar lezen over bakken vind ik soms nog fijner. Helemaal als het kan in de vorm...
fin de siecle patisserie

Fin de Siècle patisserie

Door Michelle de Koning - Rob Hemker maakte van het aantekeningenboekje van zijn opa H.C. Hemker (1899) een nieuw receptenboek. Leuk om die oude...