Pletskeskoek
"Weet je waar ik nou eens zin in heb?", vroeg mijn man vorige week. En dat bleek gewoon een pletskeskoek te zijn. Pletskeskoek is...
Kruimelpuddingvlaai
In mijn vorige blog beloofde ik een recept. Ik ben een Limburger in hart en nieren, al stroomt er ook Italiaans en Brabants bloed...
Chantilly Crème
Zou je wat producten willen uitproberen om er over te schrijven? vroeg Patricia (hoofdredacteur van Mjam) me via de mail. Mijn hobby-bakkers-hart maakte een...
Kersenvlaai
Ik beloofde snel terug te komen, dus daar ben ik weer. Deze keer ook weer met een recept voor een heerlijke vlaai. Een kersenvlaai...
Rijstevlaai met slagroom en chocoladeschaafsel
Dit moet ik toch even met jullie delen. Zo lekker! Hier in Limburg is de rijstevlaai algemeen goed, niet weg te denken op verjaardagsfeestjes....
Experimenteren met dennenappels: likeur en honing (+ recepten)
Lieve volgers van MjamTaart,
De maanden juni en juli zijn de maanden om verse groene dennenappels te gebruiken voor heerlijke bijzondere recepten. Je kunt ze...
Een taart voor Halloween
Met Halloween in het vooruitzicht en met nog mooie producten in de verrassingsdoos, besloot ik deze keer een taart voor Halloween te maken. Het...
Glanzende juweeltjes
Met de Mini Gemma mould van Silikomart en de kant-en-klare-mirror glaze maakte ik deze keer yoghurtmousse gebakjes, met een kern van frambozencoulis en Bastogne...
Chocoladevulling
Vroeger, toen ik nog een klein meisje was, bakte ik wel eens een 'taart' met mijn moeder en mijn broers. Die taarten varieerden van...
Schuimtaart met advocaatslagroom en verse aardbeien
Onlangs maakte ik spaghetti carbonara. Mijn man en dochter vinden dit zo lekker. Zoonlief niet zo, maar hij was op schoolverlaterskamp, dus met hem...