Beste lezers,

Uiteraard grijp ik in het begin van het jaar de kans aan om terug te blikken naar het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het jaar dat vers voor ons ligt. 2018 was voor mij een jaar waarin ik herstelde van de emoties die de jaren ervoor door mijn aderen vloeiden. Emoties van het verdriet van verlies, de pijn die dit in je gelederen geeft. De knak die ik voelde in mijn hele wezen. Het besef dat je verder moet, maar nog niet weet hoe. Dat bakken voor mij een helende werking heeft gehad, moge duidelijk zijn. En niet alleen het bakken, maar ook het schrijven er over in mijn blogs! Beetje bij beetje kreeg alles een plekje. Een jaar dus van recupereren…mezelf terugvinden, herpakken, kleine (maar toch ook grote) stapjes vooruitgang boeken.

Een nieuw jaar met nieuwe kansen

En nu is de deur van 2019 geopend….dus een nieuw jaar met nieuwe kansen en natuurlijk nieuwe taarten. Een nieuw jaar waarvan nog niemand weet, wat er ons allemaal te wachten staat. Ik hoop en wens dat er voor een ieder van jullie mooie kansen liggen. Vanuit dit bak-blog-perspectief doel ik natuurlijk op het gebied van bakken…mooie taarten, gezellige workshops, nieuwe technieken uitproberen…die prachtige taart neerzetten voor een belangrijke feestelijkheid in je familie….

Mijn voornemen voor het nieuwe jaar is sowieso bakken blijven. En schrijven! Er staat een mooi werkstuk in de planning, waar ik al snel mee ga starten, al mag ik hier verder nog niets over prijsgeven. In februari ga ik een leuke workshop doen in België, die had ik gewonnen via een facebook-actie van Jolanda’s bakhuisje. In maart ga ik waarschijnlijk ook naar de Cake, Bake & Experience dagen. Dan komen er dit jaar ook weer de Eerste Heilige Communies voorbij, waar ik in ieder geval voor aan de bak ga. Mijn dochter wordt dit jaar 16, dus een Sweet Sixteen taart, ik heb er nu al zin in.

En schrijven! Had ik dat al genoemd? Ik vind de combinatie van bakken en erover schrijven heel fijn. Het komend jaar wil ik een aantal van mijn “oude” taarten opnieuw maken, met de kennis en ervaring die ik nu heb en dan het resultaat vergelijken met toen. Lijkt je dat wat? We gaan het zien (zou Janny van Heel Holland Bakt zeggen). En natuurlijk de verrassingsdoos verder leegmaken (de bodem is al in zicht, helaas)….

Love to bake

Kortom: het jaar ligt nog open en ik ben vastbesloten de kansen te benutten, dicht bij mezelf te blijven daarbij en vooral ook genieten van de baklucht die in huis hangt als er weer iets lekkers in de oven staat. I love to bake!

Rest mij nog, om jullie allemaal het beste te wensen voor 2019. In goede gezondheid, winkelkarretjes vol met bloem, suiker, eieren en andere bakingrediënten. En vooral veel bakplezier!

 

De foto’s in deze blog zijn een terugblik op 2018, want het eerste baksel van 2019 is op het moment van dit schrijven nog niet klaar.

Gelukkig Nieuwjaar!

Bianca

Bianca’s Bakery