Niet stil gezeten op bakgebied. Een terugblik.

Een terugblik op de periode tussen mijn laatste post en nu

1441

OMG, is het écht zo lang geleden dat ik wat geschreven heb? Blijkbaar dus. Ik schaam me diep, want ik heb toch ook niet stilgezeten op bakgebied. Niet dat ik nou heel veel gebakken heb, dat ook weer niet, maar stil was het niet. Intussen zijn de feestdagen allemaal voorbij en zelfs de eerste maanden van het nieuwe jaar zijn al gedaan. Nou hebben wij in januari ook geen feestelijkheden waarvoor gebakken zou moeten worden, dat is dan ook weer zo. Maar februari is óók al voorbij en die bevat op z’n minst mijn eigen verjaardag. Er is dus eigenlijk geen goed excuus voor mijn afwezigheid hier.

Een terugblik

Maar goed, voor deze keer ga ik even terugblikken wat ik in de periode tussen mijn laatste post en nu allemaal gemaakt heb. Kijk je mee?

Speciale gelegenheden

Zo was er begin november de verjaardag van een neefje en omdat ik het geven van een envelopje een beetje saai vind, kreeg hij een doosje cupcakes erbij. Leuk toch! Want laten we eerlijk zijn… everybody loves cupcakes!

kadootje voor een verjaardag. Met bokkenpootjes mmmm

Toen maakte ik voor een speciale gelegenheid in de familie zonnebloem-cupcakes. Ter nagedachtenis aan mijn lieve zus. Ik vond ze zelf zo mooi geworden. De zonnebloemen had ik van fondant gemaakt.

Zonnebloem cupcakes

It’s fun te be one, Border Collies en Nifty Nozzles

It’s fun to be one. Mep-taartje

Daarna vroeg een oud-collega me of ik een meppertje (je weet wel zo’n klein smash-taartje voor een 1-jarige…because it’s fun to be one!) wilde maken voor haar kleinzoon. Daar kan ik geen nee  tegen zeggen. Met een geboetseerd Koalabeertje on top. Vind je het niet lief geworden?

Ook maakte ik nog een Border Collie and Roses taart. De honden had ik er op geschilderd. De bloemen waren op draad gemaakt.

Ik had toen nog wat crème over en oefende op cupcakes met de Nifty Nozzle tips. Geeft een leuk resultaat vind ik. Toch lijkt het gemakkelijker dan het is. Pasgeleden heb ik Wilton 1 afgerond (eindelijk na jaren twijfelen toch gedaan…en oo wat was het leuk!) en de buttercream icing die je daar leert maken lijkt me wel geschikt om te gebruiken bij de Nifty Nozzles. Dus dat ga ik nog eens uittesten. Ik laat het jullie weten hoe dat gaat. Beloofd!

Wereld lichtjes dag, een nieuwe oven en lactosevrij

Daarna heb ik nog met chocolade proberen te handletteren (niet makkelijk! kan ik je zeggen) en meegedaan met de collaboration voor Wereld Lichtjesdag. Het idee voor die taart had ik al zo lang in mijn hoofd zitten. De vlinders die uit het boek vliegen….

Voor Wereld Lichtjes dag

Daarna kreeg ik een nieuwe oven, ik was erg gehecht aan mijn oude, dus was wel wat onwennig toen ik voor het eerst in de nieuwe moest bakken. Inmiddels ben ik echter goede vrienden geworden met deze oven. Ook maakte ik voor het eerst een lactosevrije taart. Dat was een vrolijke Legofriends taart voor een tweeling.

Lactosevrij

Boetseren

Grifioen

In december de taarten voor mijn kids: een Rocket League taart voor mijn zoon. Man, wat is het boetseren van een auto toch lastig. Dat is echt niet aan mij besteed. Gelukkig mocht ik voor op de taart van mijn dochter bloemen maken en een gave Grifioen boetseren.

 

En dan nog een Sushi taart voor ons overbuurmeisje, met een Kokeshi-poppetje voor geluk, was ook erg leuk om te doen.

Je ziet het, ik heb niet stilgezeten. De tijd is gewoon snel gegaan. Ik hoop dat jullie deze overview van de afgelopen tijd leuk vonden. Binnenkort komt nog een blog, mét weer een heerlijk recept. En ik beloof jullie dat het niet weer zo lang zal duren.

Groetjes, Bianca