Macarons

1575

Door Diana Tol – Macarons is een mooi en duidelijk ingedeeld boek. Na een kort voorwoord volgt er een heldere inleiding die het ontstaan en de basis van het maken van macarons uitlegt. In het boek komen 5 soorten macarons aan de orde: Macarons met fruit, met kruiden en specerijen, met alcohol, met chocolade, noten, koffie en thee en tenslotte hartige macarons. Van ieder recept staat op de bladzijde daarnaast een paginagrote foto. De harde kaft zorgt dat het boek ook nog eens makkelijk open blijft liggen. Dat werkt prettig en bovendien is de mooie vormgeving op deze manier des te beter te zien. De schrijfster is tevens foodstyliste en dat verklaart meteen de prachtige, lekkere foto’s waar dit boekje vol mee staat. Behalve styliste is de schrijfster ook eerlijk. Het maken van de perfecte macarons vergt tijd, volharding, precisie en geduld, zo weet zij te vertellen.

Dit zullen de eerste macarons worden die uit mijn oven komen en ik ben dan ook erg benieuwd naar het eindresultaat. Geïnspireerd door de mooie foto’s besluit ik 3 soorten macarons te maken: Banoffi, Tijm & honing en Latte macchiato. Behoorlijk wat werk en vuile vaat later, zijn mijn bakseltjes klaar. Perfect? Nee! Misbaksels? Zéker niet. Later op die dag trakteer ik mijn man en visite op mijn hippe koekjes. Ik geloof niet dat iemand zich druk heeft gemaakt over het niet perfect zijn van de traktatie. Persoonlijk vond ik ze ook erg smakelijk!

De macaron is geen koekje om even snel tussendoor te maken, zoveel is zeker. Voor wie de tijd heeft is dit boek zeker een aanrader.

test_Macarons

Titel: Macarons, 35 recpeten om zelf deze heerlijke hippe koekjes te maken
Auteur: Francis van Arkel
Uitgever: Veltman uitgevers
ISBN: 978 90 483 0703 6
Aantal pagina’s: 95
Aantal recepten: 35
Taal: Nederlands
Adviesprijs: € 9,99
Moeilijkheidsgraad: uitdagend