Lekker experimenteren met chocolade

652

Lieve volgers van Mjamtaart,

Dit keer heb ik lekker geëxperimenteerd met de chocoladedruppels van Callebaut. Ik heb de smaken Gold en Ruby uit geprobeerd. De smaak Gold is caramel en de smaak vind ik heel erg lijken op de repen van Caramac. Lekker romig!

De smaak Ruby komt meer overeen als fruitig, met een lichte ondertoon van framboos.

Het leek me leuk bonbons te maken met de Gold variant. De vorm die ik heb gebruikt komt van Chocolate world. Dit bedrijf heeft een super groot assortiment in chocoladevormen. Ik heb de chocolade in de vorm gegoten en hierin heb ik een amandel en wat pistache praline verwerkt.

Ik heb de chocolade afgestreken en laten afkoelen. En dit was het eindresultaat:

 

Een heerlijke romige bonbon met amandel en pistache, zalig! Met de Ruby chocolade heb ik chocolade brokken gemaakt, gemengd met de druppels van de Gold chocolade en in combinatie met een transfer sheet.

Een transfer sheet is eigenlijk een vel waarop een afbeelding is geprint met cacao. Als je hier chocolade overheen giet, hecht het zich aan de chocolade en kan je als het is afgekoeld de sheet lostrekken. Het patroon blijft dan in je chocolade staan, erg leuk!

Ook was de combinatie van karamel en framboos chocolade verrassend lekker! Als laatste heb ik nog een nieuwe siliconen mal uitgeprobeerd, deze kwam van de Chinese webwinkel af. Ik moet zeggen dat ik het patroon van de reep wel heel erg leuk vind, wat vind jij?

Liefs, Romilda