Lekker Bakken met de Kenwood

2690

Het is al enige tijd geleden dat ik een stukje heb geplaatst over mijn gewonnen Kenwood. Ik heb in de tussentijd zeker niet stilgezeten en mijn Kenwood al helemaal niet.

Momenteel ben ik wat meer van het broodbakken dan van het bakken van taarten. Het kneden van het deeg gaat zo goed in de Kenwood dat ik er geen genoeg van kan krijgen. Ik heb de afgelopen maanden verschillende soorten brood uitgebrobeerd. Van krentenbrood tot kleine zoete bolletjes met kokos en van heerlijke franse stokbroodjes tot pistoletjes.

Ik heb echt de smaak te pakken en probeer steeds iets anders uit. Hoewel ik natuurlijk wel gevoelig blijf voor verzoeken vanuit huis: Mama zijn de zoete broodjes op? Die zijn zo lekker, wanneer ga je weer nieuwe maken?

Dat ik nu meer brood bak, houdt natuurlijk niet in dat ik helemaal geen andere lekkere dingen maak zoals taart en koekjes. Bij ons thuis kan ik toch echt niet met koekjes uit de supermarkt aankomen. Er wordt toch wel verwacht dat er een zelfgebakken koekje in de koektrommel zit. Ik heb de afgelopen weken weer een lekker koekje ontdekt wat ik nog nooit zelf had gemaakt, Jan Hagel. Naar aanleiding van het leuke bakprogramma op zondagavond wilde ik deze toch ook wel een keer uitproberen. Nooit geweten dat hier een beetje kaneel in zat trouwens. De koektrommel was snel leeg en de rest van de familie heeft er ook van gesmuld.

Afgelopen maand ben ik aan de slag gegaan met sloffendeeg. Hiervan heb ik een taart gemaakt in een vlaaivorm met aardbeien en mascarpone/witte chocolade creme. Ook heb ik een meer traditionele slof gemaakt met gekarameliseerde appeltjes en rozijnen en deze had dan de traditionele sloffen vorm. Voor de sloffen had ik zelf de amandelspijs gemaakt voor op de slofbodem. Dit gaat super makkelijk met de Food Processor die ik bij mijn Kenwood machine heb gekregen. Ook de bodem zelf waarbij je boter met suiker ei en zout moet mengen doe ik in de mixer met de flexi klopper. Dan heb je heel snel een lekker glad/romig geheel zonder klontjes en dan kneed ik daarna de bloem er nog doorheen met de hand.

                        

Inmiddels staat mijn Kenwood al 8 maanden te pronken op mijn aanrecht. Nog iedere keer wordt ik helemaal blij als ik hem ga gebruiken. Zeker in de avond dan is het heel fijn dat er een lichtje zit boven de mengkom. Van te voren dacht ik, dat is overbodige luxe, maar ik zou nu echt niet meer zonder willen. Wat een verschil!

Ik ga dus gewoon lekker verder met bakken met behulp van de Kenwood. Dat maakt het bakken nog zoveel leuker!

Groetjes, Daphne