Lego cupcakes

Bianca Smeets maakte een cupcake standaard van Lego met bijbehorende Lego cupcakes voor de spreekbeurt van haar zoon.

3268

Door Bianca Smeets – Mijn zoon oefent voor zijn spreekbeurt. Het gaat over de geschiedenis van Lego. Als Legoliefhebber is het onderwerp hem op het lijf geschreven. Er komen interessante wetenswaardigheden voorbij over het ontstaan van Lego. Geboeid luister ik naar zijn verhaal. Wist je dat de Legoblokjes vroeger van hout waren?

Zijn spreekbeurt is behoorlijk interactief. Zo stelt hij tussendoor geregeld een vraag. Eén van die vragen was “wat heb je zelf zoal gebouwd van Lego?”. Mijn zoon verwacht wel van ons toehoorders in de oefenfase van zijn spreekbeurt dat ook wij antwoord geven op de vragen. De eerste paar keren dat hij zijn spreekbeurt oefende, kon ik dus geen zinnig antwoord geven op deze vraag, want recent had ik niets meer gebouwd. Mijn antwoorden verwezen eigenlijk naar vroeger of naar bouwwerken van mijn kinderen. Maar vandaag kon ik trots antwoorden dat ik een cupcake standaard had gebouwd van Lego.

Nu vraag je je misschien af waarom ik als  volwassene aan het bouwen geslagen ben met Lego blokjes. Nou, dat zit zo. Op het eind van zijn spreekbeurt heeft mijn zoon nog een quiz voor de klas in petto. Of is het stiekem een test om te kijken of ze goed geluisterd hebben? In ieder geval was het de bedoeling dat de leerlingen met de meeste antwoorden goed een prijsje zouden ontvangen. Je raad het al: in de vorm van een cupcakeje. Of ik die cupcakes dan wilde maken. Natuurlijk, vraag mij om iets te bakken en ik ben van de partij.

Na een paar keer oefenen, vond mijn zoon het eigenlijk wel sneu voor de overige klasgenootjes dat die dan niets zouden krijgen. En wat als iedereen alle vragen goed zou hebben? Dus of ik dan voor de hele klas cupcakes kon maken. Dat vond hij wat eerlijker. Ook goed. Doen we. Uiteraard cupcakes passend in het thema van zijn spreekbeurt. Lego dus. Had ik ook meteen een reden om dat leuke malletje te kopen om Legoblokjes te maken van fondant.

Tja, en omdat ik altijd foto’s maak van mijn baksels, dan ook nadenk over hoe ik iets op de foto moet zetten, ontstond zo het idee in mijn hoofd dat het wel leuk zou zijn als ik de fotoshoot zou doen met de cupcakes óp een Lego standaard. Ik begon te rommelen in de Lego doos, zocht steentjes uit die me bevielen en er ontstond langzaamaan een bouwwerk van Lego: mijn eigen cupcake-etagère!!

Ik was tevreden over de foto shoot. De Lego cupcakes stonden mooi op het Lego bouwwerk. De spreekbeurt van Tim was goed gegaan (mooie 8,5 in the pocket!!), iedereen had goed geluisterd en dus verdienden ze allemaal een heerlijk Lego blokje, uhh cupcakeje.

Zo zie je maar: altijd wel een reden om te bakken. Tot de volgende keer!

Bianca Smeets
Bianca’s Bakery