Kruimeltaart

1427

Eenvoudig van opzet en niet dik, maar wie van kruimeltaart houdt heeft met dit boek 33 heerlijke varianten in handen. Een pagina met basisuitleg en dan aan de slag.

Een kruimeltaart is in de definitie van Christelle “een taart die half uit crumble en half uit cake bestaat”. De taarten zijn altijd opgebouwd uit drie lagen: cake, een vulling (meestal fruit) en een kruimellaag. En ingewikkelder wordt het niet. De variantie zit ‘m vooral in de soorten fruit en de specerijen die je daarbij gebruikt. Van appel met kaneel tot abrikoos en gember. Na het fruit volgen chocolade variaties met bijvoorbeeld marshmallow of kastanje. En het boek besluit met vier hartige varianten.

Leuk aan het boek zijn de kleine plaatjes onder elke naam van de taart met de ingrediënten. Minder – en zelfs best een beetje onhandig – vind ik dat de ingrediëntenlijst niet duidelijk laat zien welke dingen je voor de cake gebruikt en welke voor de vulling en de topping. Dat had het makkelijker gemaakt om zelf nog verder te variëren met kruimeltaarten.

Over het boek:
Titel: Kruimeltaart
Auteur: Christelle Huet Gomez
Aantal pagina’s: 72
Prijs: € 9,99
ISBN: 9789023015499
Uitgever: Becht