Kroontjes van Isomalt

Ik word heel blij als ik een prinsessentaart met een kroontje mag maken. Op zich is het heel weinig werk om een mooi kroontje te maken. Ik gebruik daarvoor de mould van Marvelous Moulds en Isomalt.

1872

Door Kirsten Beukering- De Isomalt laat ik in een pannetje warm worden en smelten, dan wacht ik even totdat er geen luchtbelletjes meer te zien zijn en giet ik de Isomalt in de vorm. Wel heel goed opletten hoor, dit spul is bloedheet en wordt dik en lobbig als het op je huid komt en kan nare brandwonden geven.

Dan giet ik het in de mould en wacht even tot de Isomalt goed aandikt om niet meer te gaan lopen. Dit is meestal niet meer dan 5 a 10 minuten. Als de juiste temperatuur bereikt is leg je het kroontje in een ronde vorm om te laten drogen (dit kan je bakpan van 15 cm zijn). Dit geheel laat ik een tijd drogen, maar ook dat hoeft geen uren te duren. De isomalt is hard als deze is afgekoeld en dan kan je de kroon er al uit halen. Dan haal je de vorm uit de bakpan en eigenlijk voel je dan al vanzelf dat de zijkanten los willen laten. Doe dit voorzichtig. De kroon is nu als teer glas. Raak de Isomalt niet met je handen aan, want dan komen er vingerafdrukken op. Je kroontje ziet er nu mooi uit om op de taart te plaatsen, maar je kan het ook nog spuiten met spray. Deze (verschillende) kroontjes heb ik gekleurd voordat ze in de vorm gaan. Als de isomalt goed gesmolten is kan je er een druppeltje gel kleurstof bijdoen. Let op spatten, de isomalt is erg heet en de kleurstof is koel, dit geeft een reactie in je pannetje. Doorroeren met een satéprikker en dan weer wachten totdat de belletjes verdwenen zijn.

Ook kan je het gekleurde kroontje, wat eruit ziet als gekleurd glas, nog een dustlaagje geven met glitters. Dan is het prinsesje helemaal blij!

Je ziet voor relatief weinig werk en tijd zet je een prachtige kroon op je werk!

kirstenskleurtjes
Kissebiss op Pinterest

Isomalt is verkrijgbaar bij (o.a.) Deleukstetaartenshop.