Kookschool – Taart & Cake

Wat gelijk opvalt aan Taart & Cake, is de overzichtelijke indeling en mooie vormgeving. Prachtige stap -voor-stap foto’s leiden je over 2 of meer pagina’s naar het eindproduct.

1931

Door Diana Tol – In tekstvelden onder aan de bladzijdes zijn het recept en eventuele tips en varianten te vinden. Ook wordt de bereidings- en baktijd aangegeven, evenals het aantal personen.

Beetje vreemd is de paginanummering. In plaats van het aantal pagina’s, worden de recepten genummerd. Door de verder heldere indeling maakt dit in praktijk niet uit.

Het boek blijft makkelijk open liggen, maar nodigt ook zeker uit om er heerlijk mee op de bank te kruipen en te genieten van alle mooie plaatjes.

Na eerst aandacht aan de basis te hebben besteed, maakt het boek een hoofdverdeling in 5 soorten taart: Eenvoudige taarten, Gevulde taarten, Cakes, Chocoladetaarten en Cheesecakes. Behalve in de standaard index, zijn alle taarten ook terug te vinden onder ‘Taartmomenten’.

Voor mijn ‘dames onder elkaar moment’ besloot ik de Red velvet cake te maken. De taart die ook op de voorpagina prijkt. De meeste benodigdheden kon ik zo uit mijn voorraadkast halen en voor het overige was een bezoekje aan de supermarkt en toko afdoende, Met in wezen weinig ingrediënten en moeite, was ik binnen de beloofde tijd klaar met mijn taartje.

Uiteraard heb ik hem eerst zelf geproefd, maar de dames bevestigden wat ik al had ervaren. Dit taartje was ‘oh’ en ‘ah’ en zalig! Enig minpuntje is het mascarponeglazuur dat, ongekoeld, uiteindelijk gaat smelten. Snel opeten dus. Dat geeft ook eigenlijk niets. Er zijn nog 67 andere recepten die ik wil proberen.Kookschool Taart & Cake


Titel: Kookschool – Taart & Cake
Ondertitel: 70 recepten stap voor stap
Auteur: Abi Fawcett
Uitgever: Kosmos Uitgevers
ISBN: 978-90-215-5075-6
Aantal pagina’s: 252
Aantal recepten: 68
Taal: Nederlands
Adviesprijs: € 19,95
Moeilijkheidsgraad: Uitdagend