Koning Sam de Zesde

Sam werd 6 en gaf een groot feest met als thema: Koning Sam! Met de mooiste versiering en de lekkerste taart natuurlijk.

2268

Door Linda Stolk – Elk gezin heeft zo zijn tradities wat betreft het vieren van verjaardagen. Zelf kan ik me nog goed herinneren dat we op de betreffende ochtend in pyjama door mama de trap af werden gedragen en dat de kamer dan versierd was met slingers en er cadeautjes klaar stonden. Van heel wat kinderverjaardagen is dat exacte moment vastgelegd op de foto en zit het netjes in een fotoalbum.

Dit soort tradities neem je vaak onbewust over, zo ook in mijn eigen gezin inmiddels. Al heb ik het hele feestgebeuren wel een beetje uitgebreid en opgepimpt! De slagroomtaart van toen is nu een flinke taart van marsepein geworden met vulling naar keuze van de jarige. Ook mag het feestvarken een thema uitkiezen waarmee mama dan in de weken voor het feest los kan gaan bij kringloopwinkels, Action en meer van dat soort geweldige winkels.

 

Tante Laura is een ster in het ontwerpen van de uitnodigingen, dus die ziet onze vraag vaak al aankomen in de weken voor het feest. Onze kleine koning werd dit jaar zes, en het is lastig om niet te proberen het voorgaande feest te evenaren qua aankleding, hapjes en de desserttafel. Het is een kunst geworden om er zo veel mogelijk van te maken voor kleine prijzen. En alle tijd die het kost? Ach dat is zo vergeten als ik het blije koppie zie dat ’s ochtends zijn feesttafel staat te bewonderen en de ooh’s en aah’s niet van de lucht zijn! Dat is pas onbetaalbaar.