Koken met Kruiden en Bloemen

Dit inspirerende en praktische boek geeft je 60 eenvoudige en verrassende recepten. Maak je eigen jasmijndressing, bak appelmuffins met vlierbloesem en tijm, serveer zeebaars eens met honing en seringen en zit niet achter de geraniums, maar gebruik de blaadjes in een fantastische cocktail.

1425

Door Diana Tol – En daar zit ik dan met de gebakken peren. Het is nog mijn eigen schuld ook; ik heb ze immers zelf in de oven gezet. Peertjes, gevuld met  rozijnen, basterdsuiker en basilicum. Ja, basilicum! Verrassend lekker. Zo wil ik iedere dag wel met de gebakken peren zitten. Voor meer spannende recepten: Koken met kruiden & bloemen.

Over Koken met kruiden & bloemen: Het gebruik van kruiden en eetbare bloemen in de keuken is oneindig. Koken met kruiden & bloemen laat je zien dat er meer is dan de klassieke combinaties kip met rozemarijn of witvis met dille. Dit inspirerende en praktische boek geeft je 60 eenvoudige en verrassende recepten. Maak je eigen jasmijndressing, bak appelmuffins met vlierbloesem en tijm, serveer zeebaars eens met honing en seringen en zit niet achter de geraniums, maar gebruik de blaadjes in een fantastische cocktail.

Koken met kruiden & bloemen geeft een overzicht van tientallen kruiden en eetbare bloemen die je zelf makkelijk kunt kweken, oogsten en eten! Het boek is voorzien van een kruiden- en bloemenlexion, smaakwijzer en kweektips voor tuin en balkon. Van basilicum, rozenblaadjes, viooltjes tot en met zuring; geef je ontbijt, lunch, drankjes en feestelijke hoofd- en bijgerechten een extra twist.

Pip McCormac is lifestyle director van de internationale glossy Red Magazine. Voorheen was hij als redacteur verbonden aan Sunday Times Style (culinair en interieur) en werkte hij nauw samen met namen als Skye Gyngell. Koken met kruiden & bloemen is zijn eerste kookboek en is ontstaan uit zijn voorliefde voor balkontuinieren en culinair genieten.

SAM_2518SAM_2513

 

 

 

 

 


Titel: Koken met kruiden & bloemen
Auteur: Pip McCormac
Uitgever: Good Cook
Omvang: 160 pagina’s
Formaat: 17,5 x 22,5 cm, gebonden
ISBN: 978 94 6143 117 2
Adviesprijs: € 19,95 (bol.com)