Stichting Opkikker

1177

Ieder jaar organiseert Stichting Opkikker de Koffie Morning maand. Koffieliefhebbers, bakfanaten en iedereen die gezinnen met langdurige zieke kinderen een warm hart toedraagt, zetten hun lekkerste koffie en bakken hun mooiste taarten en cupcakes. In ruil voor traktaties vraag je collega’s, vrienden en familie om een donatie aan Stichting Opkikker. De winnares van de Koffie Morning taart van 2018 is Natasja Winkelman.

Natasja is een fanatieke bakster met grootse plannen en grijpt iedere gelegenheid aan om de mooiste taarten te creëren onder de naam Zoete Smaken. Voor de Koffie Morning nodigde ze vrienden en familie uit en ging aan de bak. Haar verbluffende, strakke Opkikker taart werd door Rutger van den Broek (Heel Holland Bakt) verkozen tot Koffie Morning taart 2018.

Natasja

Natasja over de taart:Als basis heb ik gekozen voor vier lagen vanillebiscuit. Hiertussen zit een monchouvulling met een laagje zelfgemaakte jam van frambozen. De buitenste laag bestaat uit botercrème op basis van Zwitserse meringue. Een hele groene taart wilde ik niet, maar het groen moest bij een Opkikker taart natuurlijk wel terugkomen. Ik koos voor de groene ‘vegen’. Verder heb ik spetters gemaakt met behulp van een tandenborstel en heb ik nog wat suikerpareltjes rondom geplaatst. Het logo van Stichting Opkikker bovenop de taart heb ik gemaakt van sugerpaste.”

Sweet table

Stichting Opkikker
Stichting Opkikker organiseert dagen van ontspanning voor gezinnen met een ziek kind en geeft hen hiermee de kracht en energie die ze op dat moment goed kunnen gebruiken. Wil je je, net als Natasja, ook graag inzetten voor gezinnen met een ziek kind? Organiseer dan jouw eigen Koffie Morning! Voor meer informatie kun je terecht op koffiemorning.nl